Băieţelul s-a întors din vacanţă fetiţă. Reacţia şcolii

Ultima actualizare:

    Copilul, născut băiat, vrea să devină fatăFoto: mirror.co.uk
Copilul, născut băiat, vrea să devină fatăFoto: mirror.co.uk

Un copil de cinci ani a revenit la şcoală după ce a fost diagnosticat cu dereglare a identităţii sexuale, unul dintre cei mai tineri pacienţi cu această boală din Marea Britanie. Născută băiat, micuţa de cinci ani este încă în faza de început a tranziţiei, iar părinţii au spus că îl susţin în totalitate.

Părinţii, profesorii şi elevii au primit scrisori din partea conducerii şcolii în care erau anunţaţi că băiatul suferă de această boală şi că de acum va începe tranziţia pentru a deveni fată. Totul s-a întâmplat pe perioada vacanţei de iarnă, iar părinţii au declarat că îşi sprijină în totalitate copilul, conform mirror.co.uk. 

Autorităţile fac tot posibilul pentru a ajuta familia, mai ales că pot apărea tot felul de probleme. "Dereglarea poate apărea de la trei ani chiar, iar dacă părinţii nu reacţionează corescpunzător, copiii pot avea probleme. Ei pot spune că nu se simt băiat sau fată sau că nu sunt niciunul dintre aceste sexe. E perfect normal, atât timp cât primesc ajutor. Atunci copilul poate fi unul foarte fericit. Ideea e să încurajăm părinţii şi şcoala să ajute copiii, nu să evite problema", a spus un psiholog. 

În Marea Britanie, sistemul de stat medical oferă tratamente cu hormoni pentru copii şi adolescenţi, care pot face operaţia de schimbare de sex la 18 ani. 

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net