Băiețel de 5 ani, printre cei trei copii morți în New York: "Ne-am gândit că ei nu sunt afectați de Covid-19, dar nu mai suntem siguri"

copil-hp.jpg

Copil cu mască de protecție
La început s-a considerat că acest virus nu îi afectează pe copii
Foto: AFP
Citeste tot despre: 

Alți doi copii din statul New York au murit din cauza unui sindrom inflamator despre care se crede că este legat de coronavirus, ridicând numărul de decese printre copii la trei. Un băiat de doar 5 ani a devenit prima astfel de fatalitate în S.U.A.

"Trei tineri newyorkezi au murit de ceea ce poate fi o boală legată de COVID la copii", a anunțat sâmbătă, guvernul New York, Andrew Cuomo, într-o conferință de presă. "Ne-am gandit inițial că nu sunt afectați copiii de COVID-19, dar nu mai suntem siguri că acest lucru este adevărat", a spus Cuomo, potrivit NBC.

În SUA, sunt în jur de 100 de astfel de cazuri

Spitalele au identificat cel puțin 73 de copii care suferă de o afecțiune recent identificată, numită sindrom inflamator multisimptomatic, în rândul copiilor mici și copiilor de vârstă școlară primară din statul New York. La nivel național, aproape 100 de copii au fost diagnosticați cu această afecțiune. Cel puțin șapte state în afară de New York - California, Delaware, Louisiana, Massachusetts, New Jersey, Pennsylvania și Washington - precum și Washington, D.C., au raportat astfel de cazuri. Este îngrijorător, mai ales pentru că se credea că cei mici sunt aproape imuni în fața coronavirusului.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1