Băiatul de şapte ani se joacă cu 15 şerpi care îl pot ucide în 20 de minute

Ultima actualizare:
Devesh a început să strângă şerpi din pădure încă de la vârsta de patru ani
Devesh a început să strângă şerpi din pădure încă de la vârsta de patru ani

Devesh Adivasi are şapte ani şi se laudă că prietenii lui cei mai buni sunt şerpii. Lui nu îi trebuie jucării ca altor copii pentru că se joacă toată ziua cu cei 15 şerpi pe care i-a găsit în pădure. Devesh Adivasi, din satul Pathada, din Madhya Pradesh, India a devenit celebru în toată lumea datorită prieteniei lui bizare cu şerpii. El a început să se joace, să facă baie şi să doarmă cu reptilele încă de la vârsta de patru ani. Părinţii lui nu au ce-i face pentru a-l dezvăţa.

Băiatului acesta din India nu îi trebuie jucării pentru că se joacă toată ziua cu şerpii lui. Devesh Adivasi are şapte ani şi strânge încă de când avea doar patru ani toţi şerpii pe care îi întâlneşte prin pădure. Dintre cei 15 prieteni cu sânge rece, trei sunt cobre. Însă Devesh nu se teme că ar putea muri ucis de muşcătura care răpune un om adult în mai puţin de 20 de minute. Şi asta pentru că are încerede maximă în şerpii pe care îi creşte de când vea patru ani şi cu care se joacă în curtea din spatele casei.

Băiatul din India strânge şerpii din pădure de când avea 4 ani

Prietenia bizară dintre Devesh şi reptile a început în 2015, când băiatul avea doar patru ani. Atunci a adus pentru prima oară un şarpe în casa părintească. Părinţii lui, Raghunath Adivasi, de 45 de ani şi Muniya Adivasi, de 38 de ani, sunt îngroziţi că într-o bună zi l-ar putea găsi fără suflare. Dar oricât de mult au încercat să îl convingă să scape de şerpi, nu au reuşit. „Am încercat să îl ţinem departe de şerpi. I-am spus că şerpii nu ar trebui să fie prietenii oamenilor şi că un copil normal se joacă de obicei cu jucăriile, dar el nu vrea să audă. I-am dus şerpii înapoi în pădure şi el s-a dus apoi să îi recupereze”, a explicat Raghunath.


    Devesh a început să strângă şerpi din pădure încă de la vârsta de patru anifoto: Profimedia
Devesh a început să strângă şerpi din pădure încă de la vârsta de patru anifoto: Profimedia

De unde început pasiunea nebună a băiatului pentru şerpi?

Devesh a avut un vis ciudat în urmă cu patru ani. „Ne-a povestit când avea doar trei anişori că a visat şerpi şi că aceştia i-au spus că sunt prietenii lui. A doua zi a fugit în pădure şi s-a întors cu doi. I-am ascuns şi i-am interzis să mai plece din curte. Însă după ce a împlinit patru ani, ne-a umplut curtea cu peste 15 şerpi”, a explicat tatăl băiatului. Toţi sătenii sunt şocaţi să îl vadă pe băiat dormind sau făcând baie cu cobrele. Uneori le răsfaţă ungându-le solzii cu ulei de muştar pentru a luci mai bine în lumina soarelui. Băiatul le-a spus tuturor copiilor din sat că vorbeşte cu şerpii în vis şi aceştia îl învaţă cum să se poarte cu ei.

Nu a fost muşcat niciodată de vreunul dintre şerpi

Băiatul din India care trăieşte de la patru ani cu 15 şerpi şi se joacă toată ziua cu ei a declarat că nu a fost niciodată muşcat de vreunul dintre prietenii lui. „Când îl vedem cu se joacă cu cobrele ne aşteptăm ca din clipă în clipă acestea să îşi înfigă în el colţii veninoşi. Cu toate astea nu o fac şi nu au făcut-o niciodată. De la patru ani, strânge şerpii din pădure îi aduce acasă se joacă cu ei câteva zile apoi le dă drumul înapoi în sălbăticie. În mod constant are în curte 15 şerpi cu care să se joace”, a adăugat mama băiatului, Muniya Adivasi, de 38 de ani.

Citeşte şi:

VIDEO Incredibil! Cum se lasă muşcat de cei mai veninoşi şerpi din lume

N-a păţit nimic după ce s-a lăsat muşcat de 100 de şerpi veninoşi

Băiatului cu şerpi nu îi trebuie jucării pentru că distracţia lui e să drseze reptile

Unul dintre săteni, Yogendra Pratap Singh Bundela a declarat: „de când a început să vorbească, Devesh se joacă cu şerpii. Nimeni nu mai este surprins să îl vadă pe uliţă cu un şarpe după gât”. Chiar dacă ceilalţi copii din sat se tem de prietenii sâsâitori ai lui Devesh, asta nu îi împiedică să asiste la spectacolele oferite de băiatul de şapte ani în plină stradă. Însă obişnuiesc să stea la o distanţă apreciabilă de băiatul care ţine în jurul gâtului său reptile care ajung şi la peste trei metri lungime.

Doctorii avertizească că băiatul care se joacă cu şerpii ar putea suferi traume pe termen lung

Doctorul Khane de la spitalul central al districtului a explicat că acest joc aparent nevinovat cu şerpii poate avea consecinţe pe termen lung. „Veninoşi sau nu, şerpii nu sunt făcuţi să fie animale de companie. Un copil care se joacă cu şerpii tot timpul în loc să facă acelaşi lucru cu jucării specifice vârstei lui, va suferi de probleme psihice mai târziu”, a zis doctorul. Doar 30% dintre şerpii cu care se joacă Devesh sunt veninoşi, dar indiferent dacă muşcătura lor ucide sau nu, ea poate traumatiza pe termen lung orice copil.

În cât timp îl poate ucide veninul cobrei pe băiatul care se joacă cu şerpii?

Devesh are în colecţia lui de şerpi trei cobre. Acestea sunt obişnuite să se hrănească în sălbăticie cu şopârle, rozătoare, păsări şi alţi şerpi. Ele pot ajunge la lungimi de 3-4 metri. Veninul cobrei conţine o neurotoxină care ucide un adult în 20 de minute. Doza letală a acestei neurotoxine este de 1,2 – 3,5 mg/kg de greutate corporală. Locul muşcat se tumefiază şi dacă nu se intervine cu tratament, moartea survine prin asfixiere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net