Avocat din Panama Papers, fiul unui fost ofițer nazist și spion CIA

Ultima actualizare:

    Avocatul responsabil de înșelătoria fiscală din Panama este fiul unui fost nazistFoto AP
Avocatul responsabil de înșelătoria fiscală din Panama este fiul unui fost nazistFoto AP

Un avocat implicat în câteva afaceri fiscale ilegale din Documentele panameze este fiul unui fost ofițet SS. Mai mult decât atât, după terminrea războiului și înfrângerea Germaniei naziste, acesta ar fi spionat Cuba pentru CIA.

Omul din spatele înșelătoriei fiscale din Panama care a condus procesul de îmbogățire a elitei globale este fiul unui fost ofițer SS. Acest nazist ar fi făcut parte din așa-numita divizie „Cap de Mort”, o unitate de elită germană din cel de-la Doilea Război Mondial, relatează DailyMail.co.uk.

Numele avocatului este Jürgen Mossack și este persoana cea mai proeminentă din cadrul celei mai mari scurgeri de informații financiare din istorie. Se presupune că Jürgen este implicat alături de politicieni și celebrități din întreaga lume în afaceri ilegale precum spălarea de bani, evitarea unor sancțiuni și ștergerea unor taxe.

Horst Mossack, fratele avocatului Jürgen Mossack
Horst Mossack, fratele avocatului Jürgen Mossack

Cel care a oferit aceste informații este chiar fratele vitreg al lui Jürgen, Horst Mossack (68 de ani). El a povestit despre istoria încâlcită a familiei sale care a dus în cele din urmă la înstrăinarea de rude a celor doi frați și au ajuns să fie crescuți de un om despre care au aflat apoi că a fost nazist și spion CIA.

Ultima dată când Horst l-a văzut pe fratele său vitreg, Jürgen, a fost în urmă cu 60 de ani când a părăsit orașul Fürth, din Bavaria, purtând numele tatălui său, Erhard. „Ce a ieșit la iveală despre Panama Papers sunt știri șocante, uimitoare, chiar năucitoare, dar nu pot spune că mă simt rușinat  deoarece în realitate nu am nicio legătură cu el. Am lăsat în urmă acei ani și nu l-am mai contactat de atunci. Era doar un copil, așa că ce îmi pot aminti despre el? Tot ce știu este că am auzit că a mers în Londra și a trăit acolo pentru multă vreme”, a declarat Horst.

Erhard Mossack a făcut parte din Divizia Cap de Mort
Erhard Mossack a făcut parte din Divizia Cap de Mort

Tatăl lui jürgen, Erhard Mossack, a activat într-o unitate militară SS care era responsabilă de conducerea taberelor de concentrare naziste. Cei mai mulți dintre soldații recrutați în acest scop erau însărcinați fie cu supravegherea celor închiși în lagăre, fie pentru a comite crime de război, cum au fost cele din Polonia. Judecând după insigna sa, Erhard a făcut parte din „Divizia Cap de Mort”, ai cărei membri au comis crime de război, unele împotriva soldaților britanici.

Soldați naziști din Dizivizia Cap de Mort în 1941
Soldați naziști din Dizivizia Cap de Mort în 1941

Potrivit unor rapoarte ale Serviciului de Informații Militare al Statelor Unite, Erhard a lucrat inițial pentru guvernul american ca informator. Documentele precizează că urma „să se alăture unei organizații clandestine, formată fie din foști naziști deveniți acum comuniști, fie pretinzând că au fost comuniști, deghizați în naziști.” Un ofițer din serviciul de informații militare consideră că trebuie să dai dovadă de foarte multă șiretenie pentru a spiona și pentru a scăpa din situații periculoase.

Alte dosare precizează faptul că Erhard Mossack ar fi murit în Panama, unde s-a oferit să spioneze pentru CIA o activitate comunistă din apropiere de Cuba.

În 1952 Erhard a publicat o carte în Germania, intitulată „The Last Days of Nuremberg”, în care descrie felul în care acest oraș a fost cucerit de către americani în 1945. Horst crede că tatăl lui Jürgen este autorul cărții.

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacp ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net