Avion prăbuşit în Franţa: Hollande: "Nu există supravieţuitori"

Ultima actualizare:

    Avion prăbuşit în Franţa: Hollande nu crede că există supravieţuitoriFoto: Getty
Avion prăbuşit în Franţa: Hollande nu crede că există supravieţuitoriFoto: Getty

Preşedintele francez, Francois Hollande, a declarat marţi că cel mai probabil nu există supravieţuitori în cazul avionului prăbuşit în Franţa, al companiei Germanwings, relatează Le Parisien.

Avionul prăbuşit în Franţa zbura din Barcelona spre Dusseldorf. Aeronava a căzut în Alpi, între Barcelonnette şi Digne.  Aparatul de zbor, care transporta 142 de pasageri şi 6 membri ai echipajului, aparţinea companiei aeriene GermanWings.

Cele mai grave accidente aviatice din istorie | VIDEO

Ciocnirea violentă a celor două avioane (1977) se înscrie în seria "cele mai grave accidente aviatice din istorie"
Ciocnirea violentă a celor două avioane (1977) se înscrie în seria "cele mai grave accidente aviatice din istorie"

Avion prăbuşit în Franţa: Hollande nu crede că sunt supravieţuitori

"Condiţiile accidentului nu sunt încă elucidate (...) Ele sugerează că nu va fi niciun supravieţuior", a declarat preşedintele francez.

Hollande a adăugat, de asemenea, că pentru moment nu sunt cunoscute identităţile victimelor din avionul prăbuşit în Franţa. "Nu cunoaştem încă identităţile victimelor. Tocmai s-a constituit o celulă de criză", a adăugat el.

La rândul său, premierul Manuel Valls a declarat marţi că se teme că toţi pasagerii avionului prăbuşit în Franţa sunt morţi.

"Nu ştim prea bine motivele accidentului, ne temem evident că cei 142-150 de pasageri şi personal navigant sunt morţi, având în vedere condiţiile acestui accident", a declarat el.

Ministrul de Interne francez se îndreaptă spre locul unde a căzut avionul prăbuşit în Franţa, alături de mai multe elicopetere ale ministerului. El va ajunge la locul prăbuşirii în "una sau două ore", a anunţat premierul Manuel Valls

O echipă din Italia se îndreaptă şi ea spre locaţia avionului prăbuşit în Franţa. Conform agenţiilor străine, echipele de salvare încep să găsească rămăşite ale avionului. 

Avion prăbuşit în Franţa: primul accident aviatic cu o aeronavă de linie din Franţa

Avionul prăbuşit în Franţa este primul avion de linie din ultimii 15 ani. Ultimul accident a avut loc în iulie 2000, când un avion Concorde operat de Air France, cu 109 oameni la bord, s-a prăbuşit peste un hotel din suburbia pariziană Gonesse.

Airbus A320, ca avionul prăbuşit în Franţa, sunt avioane bimotoare de pasageri, de diametru standard, au un singur culoar, sunt scurte sau mediu-curier. Aparatul are patru modele, în funcţie de autonomia de zbor şi de capacitate: A318, A319, A320, A321. 

Intrat în serviciu în 1988, A320 a fost primul avion de pasageri cu comenzi de zbor digitale fly-by-wire şi este cel mai popular model comercializat de Airbus existând peste 5000 de comenzi, din care peste 3000 de avioane au fost livrate şi sunt operaţionale.

Avionul a fost gândit pentru a înlocui modelele Boeing 727 şi pentru a fi concurent modelelor Boeing 737 şi Douglas DC-9 (inclusiv McDonnell Douglas MD-80).

Avion prăbuşit în Franţa: detalii despre compania Germanwings

Compania Germanwings, care deţine avionul prăbuşit în Franţa, este compania low cost a celor de la Lufthansa. Ea asigură majoritatea zborurilor intraeuropene ale Lufthansa şi a fost fondata ca şi companie separată în 27 octombrie 2002

Compania are sediu la Koln şi o flotă de 43 avioane. Vârsta medie a avionelor de 10,1 ani, cel mai vechi avion având 23,2 ani, iar cel mai nou 0,8 ani.

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net