Avion prăbuşit în Franţa: Copilotul Andreas Lubitz avea tendinţe suicidale

Ultima actualizare:

    Copilotul Andreas LubitzFoto: express.co.uk
Copilotul Andreas LubitzFoto: express.co.uk

Copilotul avionului prăbuşit în Franţa avea tendinţe suicidale şi primise tratament înainte de a deveni pilot, au declarat luni procurorii germani.

Andreas Lubitz, considerat vinovat în cazul avionului prăbuşit în Franţa săptămâna trecută, a urmat un tratament şi a făcut terapie pentru tendinţele suicidale pe care le avea pe vremea când nu era încă pilot. 

"Cu câţiva ani înainte de a obţine licenţa de pilot, Lubitz a fost tratat prin terapie pentru tendinţele suicidale vizibile", a declarat un procuror din Dusseldorf, conform news-republic.com. 

El a completat însă că de atunci, copilotul avionului prăbuşit în Franţa nu a mai avut semne de agresiune sau tendinţe suicidale: "În anii care au urmat, el a avut mai multe vizite la medici şi nu a mai avut astfel de tendinţe şi nu a fost agresiv cu alte persoane".

Procurorul a mai spus că anchetatorii nu au găsit niciun motiv pentru care Andreas Lubitz a prăbuşit avionul şi nici un semn de boală fizică. 

Avion prăbușit în Franța: Andreas Lubitz avea probleme psihice

"Personalitatea" copilotului avionului prăbușit în Franța, care suferea de tulburări psihologice, este o "pistă serioasă", dar "nu singura", a declarat sâmbătă pentru AFP un anchetator francez la Dusseldorf.

"Avem un număr de elemente care ne permit să avansăm pe această pistă, prezentată ca o pistă serioasă, dar care nu poate fi unică", a declarat generalul Jean-Pierre Michel, director adjunct al poliţiei judiciare, de la Direcţia Generală a Jandarmeriei Naţionale, care nu exclude ipoteza unei "erori involuntare sau a unei defecţiuni tehnice". În acest stadiu al anchetei nu există doar "un element particular" în viaţa copilotului avionului prăbușit în Franța, precum o ruptură amoroasă sau o problemă profesională, care ar putea explica un gest voluntar pentru a distruge avionul.

Andreas Lubitz, aflat în concediu medical în ziua zborului, potrivit unei atestări medicale găsite la domiciliul său din Dusseldorf, pare să fi suferit de probleme psihiatrice, conform informaţiilor primite de presa germană. El este suspectat că ar fi provocat în mod deliberat prăbuşirea avionului Airbus A320 al Germanwings în Alpii francezi, în timp ce se afla la manşă, antrenând moartea a 149 de persoane în plus faţă de a sa.

Avion prăbușit în Franța: Anchetaorii iau în considerare personalitatea copilotului

"Vom încerca să înţelegem ce anume în viaţa sa ar fi putut să-l determine să treacă la acte", a declarat anchetatorul avionului prăbușit în Franța, adăugând că "mediul în care a trăit Andreas Lubitz va fi fost extrem de important pentru el şi este în continuare pentru că ne permite să înţelegem mai bine omul care a fost".

Generalul Michel face parte dintr-o delegaţie formată din trei anchetatori francezi venită la Dusseldorf pentru a coopera cu autorităţile germane. El a explicat că este vorba în special de a face legătura între "constatările tehnice", precum cercetările efectuate în Franţa, şi elemente despre viaţa şi personalitatea lui Andreas Lubitz adunate în Germania în cursul audierilor şi percheziţiilor. 

"Munca actuală desfăşurată de colegii noştri germani este orientată spre înţelegerea a ceea ce s-a petrecut, a unei eventuale premeditări, sau predispoziţii spre acest gen de acţiune", a declarat el.

Michel a subliniat de asemenea importanţa celei de-a doua cutii negre, căutată la locul avionului prăbușit în Franța."Importanţa acestei cutii negre este că ne ajută să înţelegem în mare ce s-a petrecut în ultimele minute cu comenzile aparatului, să înţelegem bine dacă a fost o acţiune deliberată sau o greşeală involuntară sau o defecţiune tehnică",a precizat el. "Nu excludem să lucrăm şi asupra altor ipoteze" decât cea privilegiată a unui act voluntar, a asigurat el.

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net