Avioane misterioase, interceptate de NATO. Ce pun la cale rușii?

avioane.jpg

avioane
NATO a interceptat cinci avioane rusești neidentificate în apropiere de granițele Estoniei
Foto Getty

Forțele Aeriene Regale din Marea Britanie, aflate sub ordinul NATO, au interceptat marți (17 mai) cinci avioane militare rusești care se apropiau de spațiul aerian al Estoniei pentru a doua oară săptămâna aceasta. Piloții avioanelor rusești nu au răspuns atunci când li s-a cerut să se identifice.

Conform afirmațiilor unui purtător de cuvânt al forțelor aeriene britanice, aeronavele rusești zburau fără un sistem de recunoaștere și nici nu comunicau cu baza de control, relatează DailyMail.co.uk. Vineri (13 mai), avioanele Typhoon ale bazei aeriene estoniene Amari au interceptat alte trei aparate de zbor rusești care se apropiau de Marea Baltică în condiții similare.

De data aceasta, avioanele au fost observate la granițele de nord și de vest ale Estoniei, deasupra Mării Baltice. Avioanele britanice se aflau în misiune de survolare a spațiului aerian baltic la ordinul NATO. Organizația internațională își ajută statele membre care nu au capacitatea de apărare aeriană să își supravegheze granițele.

„Vom continua să securizăm cerul Mării Baltice în numele NATO și aliaților noștri”, a declarat secretarul apărării, Michael Fallon.

Loading...

Citește și

  • Beijingul şi-a crescut bugetul militar anul acesta cu 11,2% şi caută să ajungă din urmă SUA. Până acolo chinezii vor să cumpere 48 de avioane de vănătoare de tip Su-35 ruseşti. Moscova cere însă garanţii juridice că nu vor copia modelul.

  • avion rusesc doborat

    După ce un avion rusesc a fost doborât de Turcia atunci când a intrat pe teritoriul țării, oficialii ruși au declarat că piloții s-au catapultat de la bordul aeronavei și că medicii fac eforturi pentru recuperarea lor. Cu toate acestea, un videoclip în care un grup de rebeli sirieni scandează „Allahu Akbar” deasupra cadavrului unuia dintre piloți a început să circule pe internet.

  • Rusia a confirmat că al doilea pilot al avionului rusesc căzut în Turcia este bine şi a fost salvat de armata siriană. Imagini cu cadavrul celuilat pilot au fost publicat pe internet, după ce aeronava de război a fost doborâtă de turci când a intrat pe teritoriul ţării, marţi (24 noiembrie).

  • Situaţia din Siria este din ce în ce mai tensionată, iar experţii cred că suntem în pragul unui al Treilea Război Mondial. Forţele armate americane au anunţat că au lansat 24 de atacuri asupra ISIS sâmbătă (10 octombrie), iar Rusia susţine că a lovit 55 de tabere ale Statului Islamic, în timp ce preşedintele Vladimir Putin a ridiculizat Vestul pentru lipsa de rezultate.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1