Avertisment pentru amatorii de selfie-uri în noaptea de Revelion

Ultima actualizare:

    Atenţie unde îţi faci selfie-uri în noaptea de Revelion!foto: Mediafax
Atenţie unde îţi faci selfie-uri în noaptea de Revelion!foto: Mediafax

Este, cu siguranţă, unul dintre cele mai populare gesturi din lume. Toată lumea îşi face astăzi cel puţin un selfie în vacanţă. Asta dacă nu se fotografiază zilnic, la masă, la cumpărături sau în club. Cum urmează câteva zile cu potenţial mare de autoportrete, aveţi grijă să nu îngroşaţi rândurile celor care şi-au pierdut viaţa în mod stupid, încercând să surprindă un cadru spectaculos cu ei înşişi. Nu de alta, dar cele mai recente statistici arată că în 2015 selfie-urile au ucis mai mulţi oameni decât rechinii.

Premiul Darwin, acordat în fiecare an pentru cea mai stupidă moarte relatată de presă, are toate şansele să fie atribuit în 2015 uneia din numeroasele poveşti triste cu selfie. Unul dintre cele mai populare gesturi din lume a devenit şi unul dintre cele mai periculoase, pentru că amatorii de cadre spectaculoase cu ei înşişi ignoră orice măsură de securitate în căutarea imaginii perfecte.

În luna august, de exemplu, The Guardian relata moartea lui David Gonzalez Lopez (32 de ani), care şi-a pierdut viaţa în timpul unei coride în Villasecade la Sagra, Spania. În septembrie, un adolescent rus a căzut de pe un imobil cu nouă etaje după ce a vrut să fotografieze de sus clădirea pe care tocmai o escaladase.

Lucrurile au luat o amploare atât de mare, încât autorităţile din Rusia au făcut din „selfie-urile mortale” o cauză naţională, relatează Les InRocks. În luna iulie, erau raportate „cel puţin 12 morţi şi peste o sută de răniţi de la începutul anului”. A fost iniţiată o campanie de prevenire, prin intermediul căreia cetăţenii ruşi sunt avertizaţi să nu s efotografieze în locuri periculoase.

Iată câteva dintre mesajele campaniei:

„Nu vă fotografiaţi cu un animal sălbatic, care seamănă cu un tigru siberian!”

„Nu vă aruncaţi în faţa trenului cu aparatul foto în mână!”

„Nu vă faceţi poze în timpul unei avalanşe!”

Pentru că suntem în ultima zi a anului, am putea adăuga un avertisment de sezon: „Nu vă faceţi selfie în timp ce deschideţi şampania! Nu ştii niciodată unde sare dopul.”

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net