Avertisment de la OMS: ”Pandemia de coronavirus va merge din rău în mai rău”

tedros-adhanom-ghebreyesus.jpg

seful oms Tedros Adhanom Ghebreyesus
Tedros Adhanom Ghebreyesus avertizează asupra unei evoluții tragice a pandemiei de coronavirus
foto: Getty Images

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a atras atenția asupra unei evoluții tragice a pandemiei de coronavirus, dacă principiile elementare ale distanțării sociale nu sunt respectate. Tedros Adhanom Ghebreyesus susține că "prea multe ţări merg în direcţia greşită" și le cere guvernanților să comunice clar cu cetățenii.

Lumea nu va reveni la "vechea normalitate într-un viitor previzibil", a estimat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), după o zi record cu 230.000 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, scrie Le Figaro, citat de News.ro.

"Virusul rămâne inamicul public numărul unu, dar acţiunile numeroaselor guverne şi persoane nu reflectă acest lucru", a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, estimând că "prea multe ţări merg în direcţia greşită". 

"Mesajele contradictorii ale liderilor subminează ingredientul oricărui răspuns: încrederea", a adăugat el, fără să le citeze numele. 

Șeful OMS le-a cerut cetățenilor să respecte regulile de distanțare

Şeful OMS a făcut apel încă o dată la guverne să comunice clar cu cetăţenii şi să impună o strategie globală care să vizeze suprimarea transmiterii virusului şi să salveze vieţi, solicitând populaţiilor să urmeze restricţiile: respectarea distanţării, spălatul pe mâini şi purtarea măştii, dar şi izolarea bolnavilor. 

"Dacă principiile elementare nu sunt urmate, această pandemie va merge într-o singură direcţie, din rău în mai rău", a asigurat Ghebreyesus. 

"Vreau să fiu sincer cu voi: nu va fi cale de întoarcere la vechea normalitate într-un viitor previzibil", a subliniat el. 

Citește și:

Spania reintroduce carantina și impune restricții severe! Ce regiune este vizată

12,9 milioane de cazuri diagnosticate în toată lumea

Mai mult de 12.927.000 de cazuri de infecţie au fost oficial diagnosticate în 196 de ţări şi teritorii de la începutul epidemiei, dintre care 6.905.200 sunt astăzi considerate vindecate.

Pandemia de coronavirus a provocat 569.135 de morţi în lume de când biroul OMS din China a anunţat apariţia unui nou virus la sfârşitul lui decembrie, potrivit unui bilanţ stabilit, luni, ora 11.00 GMT, de AFP din surse oficiale. 

Loading...

Citește și

  • ”Uitaţi-vă bine la Italia! Peste două săptămâni vom fi şi noi în această situaţie”. Acesta este avertismentul dat de medicii englezi în contextul extinderii în Europa a epidemiei de coronavirus. Declaraţiile lor îi îngrijorează însă pe toţi europenii, deoarece se regăsesc perfect în acest tablou.

  • alina laufer sexy

    Alina Laufer (37 de ani) s-a mutat de doi ani de zile în America, la Miami, acolo unde și-a urmat soțul, pe omul de afeceri și politicianul Ilan Laufer. Cât au locuit în Florida, cei doi soți au făcut față cu brio provocării americane, însă epidemia de coronavirus le-a dat viața peste cap! Familia Laufer tot încearcă să revină în România, dar companiile aeriene își anulează zilnic zborurile spre Europa, iar Alina și Ilan nu sea flă în situația de a cere repatrierea de urgență.