Au omorât cu pozele puiul de delfin

Ultima actualizare:

Îngrozitor! Cine sunt adevăraţii criminali: oamenii sau animalele? Aceasta a fost întrebarea organizaţiei pentru protejarea a animalelor, Wildlife Foundation, din Argentina, după ce a asistat la „uciderea cu poze a unui pui de delfin” pe plaja Santa Teresita, din provincia Buenos Aires.

„Pur şi simplu nu se mai opreau din făcut poze! Se înghesuiau ca nebunii, se împingeau care încotro şi împingeau copiii în faţă ca să-şi facă poze cu telefonul mobil alături de puiul de delfin. Erau aşa de înnebuniţi de poze încât nici nu au realizat când puiul a murit în braţele lor din cauza deshidratării”, a povestit pentru ziarul american „New York Post” Joao Pablo, un tânăr salvamar de 25 de ani. Se pare că un turist l-a pescuit pe delfinul Franciscana sau La Plata, care înota la apă puţin adâncă şi a venit cu el pe plajă. Delfinii vin adesea aproape de mal pentru a-i saluta pe oameni. Sunt foarte prietenoşi, însă oamenii nu le răspund cu aceeaşi prietenie, a ţinut să precizeze tânărul.

Aproape 100 de oameni au stat la coadă

Anual, în largul coastelor Braziliei şi Argentinei mor mii de astfel de delfini care ajung la dimensiuni de 1,30 – 1,60 metri. Organizaţiile de protejare a animalelor susţin că „obsedaţii de poze pentru Internet” sunt criminalii morali ai puiului de delfin care abia împlinise câteva luni. Puiul a fost ţinut în razele soarelui aproximativ 25 de minute pentru ca peste 100 de oameni să apuce să se fotografieze cu el. După ce a murit, turiştii l-au abandonat pe jos şi s-au făcut nevăzuţi către hoteluri. Pablo susţine că a văzut-o în larg pe mama puiului făcând salturi disperate. În zadar, puiul ei nu avea să se mai întoarcă în Ocean niciodată.

Click! spune

Delfinul La Plata este o specie mică care trăieşte în apele de pe coasta atlantică a Americii de Sud. El este ameninţat cu dispariţia de pescuitul cu plase de mari dimensiuni. Cel puţin 1.000 de delfini din această specie mor anual în apropiere de coasta Braziliei şi a Argentinei. În acest moment se estimează că mai trăiesc doar 40.000-50.000 de exemplare de delfini. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net