Donald Trump a depus jurământul. Oficial, este al 45-lea președinte al SUA

trump_3.jpg

donald trump
Donald Trump, al 45-lea președinte al Statelor Unite
Foto: Getty

O lume întreagă așteaptă cu nerăbdare să vadă noua față a Statelor Unite după ce Donald Trump se mută oficial la Casa Albă. Vineri, 20 ianuarie, s-a desfășurat ceremonia inaugurală, iar Trump i-a asigurat pe toți americanii că va fi un eveniment ce va întrece orice record. Pentru a realiza ceea ce și-a propus, Trump are nevoie de unitate și lucru în echipă, însă exact acesta nu este punctul său forte. Pe tot parcursul festivităților inaugurale au fost anunțate proteste și chiar un marș al femeilor, manifestând împotriva afirmațiilor jignitoare și a măsurilor scandaloase propuse în timpul campaniei electorale.

UPDATE ora 23:15: Soții Trump defilează pe Bulevardul Pennsylvania, ce leagă Capitoliul de Casa Albă. 

UPDATE ora 19:45: Michelle și Barack Obama au părăsit Dealul Capitoliului la bordul elicopterului Marine One, cu destinația Palm Springs, California, unde vor avea parte de o vacanță.

UPDATE ora 19:40: Soții Biden au părăsit Capitoliul la bordul unei limuzine.

UPDATE ora 19:00: Donald Trump a depus jurământul. Oficial, a devenit al 45-lea președinte al Americii și liderul lumii libere.

trump_juramant.jpg

donald trump
Donald Trump a depus jurământul
Foto: captură CNN

UPDATE ora 18:53: Vicepreședintele Mike Pence a depus jurământul.

mike.jpg

mike pence
Mike Pence
Foto: captură CNN

UPDATE ora 18:30: Donald Trump, pe platforma Capitoliului. 

trump4.jpg

Foto: Getty

UPDATE ora 18:25:  Barack Obama și Joe Biden, ultimii sosiți înaintea lui Mike Pence și Donald Trump.

UPDATE ora 18:20: Michelle Obama și Jill Biden, soția lui Joe Biden, pe platforma Capitoliului, urmate de Melania Trump și soția vicepreședintelui Mike Pence, Karen.

UPDATE ora 18:06: Cei cinci copii ai lui Donald Trump au ieșit în întâmpinarea tatălui lor și și-au ocupat locurile pe platforma Capitoliului.

copii_trump.jpg

copii trump
Copiii lui Trump
Foto: captură CNN

UPDATE ora 18:03: Barack Obama și Donald Trump au ajuns la Capitoliu, locul în care se sfârșește, în mod oficial, mandatul primului și începe cel al noului președinte.

UPDATE ora 18:00: Pe platforma de la Capitoliu, mai mulți ex-președinți, alături de soțiile lor, l-au așteptat pe Donald Trump: Jimmy și Rosalynn Carter, Bill și Hillary Clinton, George și Laura Bush.

UPDATE ora 17:50: Michelle Obama și Melania Trump au urcat într-o limuzină care le va duce la Capitoliu, la fel și Mike Pence, noul vicepreședinte, alături de Joe Biden, vicepreședintele din timpul "erei" Obama, iar ultimii care au părăsit Casa Albă și s-au urcat în limuzina prezidențială au fost Barack Obama și Donald Trump. 

limuzina.jpg

limuzine
Limuzinele au plecat spre Dealul Capitoliului
Foto: captură CNN

 

UPDATE ora 17:40: Sute de protestari s-au luat la bătaie cu forțele de ordine, în apropiere de Casa Albă. S-a intervenit cu gaze lacrimogene.

UPDATE ora 17:20: Hillary și Bill Clinton au ajuns la Capitoliu.

hillary.jpg

hillary clinton
Hillary și Bill Clinton
Foto: captură CNN

UPDATE 16.41: Donald și Melania Trump au ajuns la Casa Albă, unde au fost întâmpinați de Barack și Michelle Obama. Înaintea lor au ajuns la Casa Albă Mike Pence și soția acestuia, care au fost primiți de vicepreședintele Joe Biden

trump.jpg

melania donald trump
Soții Trump au fost întâmpinați de soții Obma
Foto: captură CNN

 

UPDATE 16.30 Barack Obama a lăsat pe biroul din Biroul Oval tradiționala scrisoare adresată de președintele care părăsește Casa Albă președintelui care învestit astăzi. Apoi a ieșit și, rugat de jurnaliști să le adreseze un ultim cuvânt americanilor în calitate de președinte, a zis simplu ”Mulțumesc!”.

UPDATE ora 16.20: Directorul pe social media al lui Donald Trump, Dan Scavino, a scris pe Twitter un mesaj al pastorului care oficiază slujba: "Ți-am spus că vei fi cel de-al 45-lea președinte al Americii".

slujba.jpg

slujba trump
Imagine de la slujba religioasă privată
Foto: Twitter

UPDATE: Donald Trump și soția sa, Melania au ajuns la Biserica Episcopală Saint John, precizează The Guardian.

trump_melania.jpg

trump melania
Donald și Melania Trump au ajuns la Biserica Episcopală Saint John
Foto: Twitter

UPDATE: Deși mai sunt aproape trei ore și jumătate până la începerea ceremoniei, o mulțime de oameni a început deja să se adune în fața Capitoliului pentru a-l întâmpina pe viitorul președinte al Statelor Unite.

multime.jpg

multime
Oamenii au început deja să se adune în fața Capitoliului
Foto: captură foto/Sky News

capitoliu.jpg

capitoliu
Capitoliul, locul unde Trump va depune jurământul
Foto: captură foto/Sky News

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1