Au fost condamnați la închisoare după ce și-au botezat copilul după Adolf Hitler

tineri_neonazisti.jpg

neonazisti copil adolf hitler
Adam și Claudia au fost condamnați la ani grei de închisoare
foto: Poliția din West Midlands

Adam Thomas și Claudia Patatas, doi tineri din Marea Britanie, au ajuns după gratii după ce s-a aflat că sunt membrii unui grup neonazist interzis din 2016, și că și-au numit copilul după Adolf Hitler.

Thomas, în vârstă de 22 de ani, și Patatas, de 38 de ani, au fost condamnați de instanța din Birmingham la 6 ani și jumătate, respectiv 5 ani de închisoare. Judecătorul care a citit sentința a afirmat că cei doi aveau în spate „o lungă istorie de crezuri rasiste și violente”. 

În timpul procesului, s-a descoperit că fiul celor doi a primit numele Adolf, în timp ce fotografiile găsite în casa acestora îl înfăţişează pe bebeluş în braţele tatălui său care este îmbrăcat într-o uniformă a Ku Klux Klan, notează CNN

Thomas a încercat de două ori să se alăture armatei britanice însă a fost refuzat în ambele cazuri, pentru ca mai târziu să fie condamnat de autorităţi pentru că deţinea un manual cu instrucţiuni de făcut bombe. Patatas, originară din Portugalia, a lucrat ca fotograf, şi, potrivit juriului, le-ar fi spus celorlalţi membri ai grupului că „toţi evreii trebuie să fie ucişi” şi că îşi doreşte să „readucă lagărele de concentrare”.
Alături de Adam și Claudia, alți patru prieteni cu aceleași credințe au fost încarcerați. Unul dintre ei chiar își învățase fiica să salute asemenea naziștilor.

Loading...