Cea mai ciudată clădire din lume e în Osaka. Au dat gaură în ea să treacă autostrada

foto-mare-front-24.jpg

Pasarela de ieşire de pe autostradă trece printre etajele 5 şi 7

Experţii revistei americane Forbes au acordat titlul de cea mai ciudată clădire din lume construcţiei de 16 etaje Gate Tower Building, din Osaka. Şi asta pentru că prin ea trece pasarela de ieşire de pe Autostrada Hanshin.

În timp ce în alte părţi ale lumii planurile de construcţie de drumuri sunt abandonate din cauza dezvoltatorilor imobiliari, în Osaka arhitecţii s-au întrecut pe ei înşişi reuşind să împace dezvoltatorii imobiliari cu proiectanţii de drumuri. Gate Tower Building are 16 etaje şi 71,9 metri înălţime. Este construit din beton armat şi are o structură de oţel, fiind dotat inclusiv cu un heliport. În 1983, autorităţile au interzis construirea clădirii pentru că pe acel teren urma să fie ridicată pasarela Umeda, care făcea legătura cu Autostrada Hanshin. Timp de cinci ani, dezvoltatorii imobiliari care deţineau terenul din secolul XIX s-au judecat cu Hanshin Expressway Corp. În 1992 lucrările sunt aproape finalizate, iar construcţia este prevăzută cu o ”poartă de acces” între etajele 5 şi 7. Gaura din bloc este antifonată corespunzător şi arhitecţii au grijă din an în an pentru ca structura de rezistenţă să nu sufere din cauza vibraţiilor produse de miile de autovehicule care trec săptămânal pe aici.

foto-detaliu1-front.jpg

Arhitecţii au lucrat împreună cu proiectanţii de drumuri

foto-detaliu2-front.jpg

Aşa arată ”gaura din bloc” văzută din maşină

În 2013, clădirea este înscrisă în topul celor mai ciudate din lume şi la scurt timp este modificată legislaţia din Japonia pentru a evita producerea unui accident imobiliar asemănător. Specialiştii de la revista Forbes Travel au inclus clădirea de birouri care are o suprafaţă construită de 760 mp, două etaje subterane şi o casă a liftului construită pe acoperiş pentru a asigura prin exterior accesul la etajele închiriate. Designerii Azusa Sekkei şi Yamamoto Nishihara Kenchiku Sekkei Jimusho au prevăzut ca turnul să fie inspectat periodic şi supus unor intervenţii de reabilitare pentru a evita ca trepidaţiile să îi slăbească rezistenţa. În 2020, Forbes recomandă clădirea turiştilor amatori de bijuterii arhitectonice datorită unicităţii ei pe plan mondial.

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1