Au câștigat peste 100 de milioane de euro la loterie și au donat deja jumătate. Cuplul generos nu vrea să se oprească aici

frances-connolly-patrick.jpg

Frances și Patrick Connolly
Frances și Patrick Connolly
Foto: AFP

Frances (54 de ani) și Patrick Connolly au donat peste 60 de milioane de euro din câștigul lor de aproximativ 126 milioane de euro și insistă că „nu este în natura lor” să păstreze banii pentru ei înșiși. Cuplul generos din Hartlepool (Marea Britanie) s-a bucurat să ia premiul cel mare la loteria transnațională Euromillions, dar și-a dorit să îi ajute și pe alții. Cei doi britanici au fost declarați câștigători în ziua de Anul Nou, în 2019.

Cei doi au donat mai mult de jumătate din jackpotul lor către familie, prieteni și cauze caritabile. Ei le-au dat sume considerabile de bani rudelor, printre care: trei fiice, trei nepoți, opt frați, 15 nepoți și patru strănepoți. Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Frances, fostă profesoară, a cumpărat mii de cadouri pentru pacienții unui spital, precum și echipamente IT pentru mai multe cauze caritabile. Cuplul a mărturisit că prețuiesc cel mai mult scrisorile de mulțumire primite de la copiii nevoiași și pensionarii pe care i-a ajutat.

'Nu aș fi fost niciodată bogată dacă nu aș fi câștigat la loterie. Acum, nu mai sunt atât de bogată ca atunci când am luat premiul, dar nu mă deranjează deloc. Soțul meu a glumit mereu că dacă vom câștiga la loto, voi da toți banii altora. Și avea dreptate", a declarat Frances, potrivit DailyStar.

Au înființat propriile organizații caritabile

Patrick, om de afaceri care își conduce propria firmă de materiale plastice, a investit în noi inițiative. Între ei, cuplul susține, de asemenea, 42 de locuri de muncă, fără a include împrumuturile fără dobândă acordate întreprinderilor. Și au investit peste 1 milion de euro  fiecare pentru a-și înființa propriile organizații caritabile, Trustul PFC din nord-estul Angliei și Fundația Kathleen Graham din Irlanda de Nord natală, numită după defuncta mamă a lui Frances.

Loading...