Atenţionare de călătorie transmisă de MAE. Furtuni în Turcia şi Grecia

Ultima actualizare:

    Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau intenţionează să călătorească în Grecia şi Turcia că în zonele respective sunt anunţate furtuni puterniceFoto Pixabay.com
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau intenţionează să călătorească în Grecia şi Turcia că în zonele respective sunt anunţate furtuni puterniceFoto Pixabay.com

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau intenţionează să călătorească în Grecia şi Turcia că în zonele respective sunt anunţate furtuni puternice, cu vânt care poate perturba transportul, fiind impuse restricţii.

În Grecia, se menţine interdicţia de circulaţie în porturile Pireu, Rafina şi Lavrio din cauza vântului puternic (nivelul 10 pe scara Beaufort).

De asemenea, circulaţia navelor de pasageri spre Golful Saronic este oprită, liniile maritime Aghia Marina-Nea Styra şi Alexandroupoli-Samothraki fiind de asemenea închise.

Cetăţenii români care doresc să călătorească pe aceste rute trebuie să se informeze înainte de a pleca, să contacteze autorităţile portuare şi agenţiile turistice în legătură cu situaţia existentă şi modificările aduse programului de navigaţie a navelor.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Republica Elenă: +302106728879 şi la cel al oficiului consular la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

În plus, cei care se confruntă cu o situaţie cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Atena: +306978996222 şi pe cel al Consulatului General al României la Salonic: +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Turcia, regiunea Istanbul, că Centrul local de Coordonare în cazul Dezastrelor a emis un avertisment privind perturbări în funcţionarea serviciilor de transport aerian, maritim şi transport în comun, cauzate de posibile furtuni şi intensificări considerabile ale vântului pe direcţia vest-est cu intensităţi la rafale ce pot periclita activitatea curentă a populaţiei (dislocări de acoperiş, căderi de copaci etc.).

Compania de transport maritim IDO a anunţat deja anularea unor curse de feribot şi autobuz marin pe Bosfor şi Marea Marmara.

Se recomandă cetăţenilor români să manifeste prudenţă şi să respecte indicaţiile autorităţilor locale.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Istanbul: +902123583541, +902123580516 şi +902123583537, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al oficiului consular al României la Istanbul: +905335420695.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net