Atenționare de călătorie pentru Grecia. Se anunță fenomene meteo extreme

Ultima actualizare:

    MAE a transmis o avertizare de călătorie pentru Grecia. Sunt așteptate fenomene meteo extreme Sursă foto: Shutterstock
MAE a transmis o avertizare de călătorie pentru Grecia. Sunt așteptate fenomene meteo extreme Sursă foto: Shutterstock

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află sau care intenţionează să călătorească în Grecia că Serviciul Naţional elen de Meteorologie a emis o prognoză de fenomene meteo extreme (deteriorarea rapidă a vremii, furtuni însoţite de intensificări puternice ale vântului şi descărcări electrice intense, precipitaţii abundente, inclusiv căderi de grindină), pentru intervalul 7 - 10 iunie 2021.

Potrivit MAE sunt vizate următoarele regiuni şi perioade:

  • Luni, 7 iunie 2021: regiunile Macedonia, Tracia, în principal după-amiază şi seara;
  • Marţi, 8 iunie 2021: regiunile Macedonia, Tracia, Epir, Tesalia,  la prânz şi după-amiază;
  • Miercuri, 9 iunie 2021: zona continentală a Greciei, fenomenele urmând a fi deosebit de intense în regiunea Peloponez.

”Frontul depresionar îşi va face simţită prezenţa începând cu ziua de luni (7 iunie 2021) în nord, urmând a se extinde în centrul ţării marţi (8 iunie 2021) şi pe aproape întreg teritoriul elen, miercuri (9 iunie 2021). În acest context, autorităţile elene recomandă evitarea ieşirii pe mare cu ambarcaţiuni de agrement în acest interval”, a transmis MAE.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106774035 şi Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. 

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

image
image
image
image
image
image
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net