Atenție! Europa este răvășită de furtuni. Trei persoane și-au pierdut viața

Ultima actualizare:

    Europa de vest a fost lovită cu putere de furtuna Eleonor. Vântul a depășit 145 km/hFOTO: GETTY
Europa de vest a fost lovită cu putere de furtuna Eleonor. Vântul a depășit 145 km/hFOTO: GETTY

În cazul în care doriți să călătoriți în Europa sau în America de Nord, ar fi bine să vă informați din timp. Sunt furtuni de iarnă foarte puternice care au ucis deja trei persoane și au perturbat traficul aerian.

Furtuni năpraznice, temperaturi extrem de scăzute și vânt turbat. Europa se confruntă cu o iarnă deosebit de grea. Ministerul român de Externe a emis mai multe alerte de călătorie.

  • În Spania, două persoane s-au înecat pe coasta bască după ce au fost luate de un val puternic, iar un schior a murit după ce a fost lovit de un copac doborât de vânt.
  • La Aeroportul din Amsterdam, au fost înregistrate rafale de vânt de peste 110 km/oră, determinând anularea a sute de zboruri.
  • În Franţa, a fost înregistrat vânt cu viteze de 147 de km/oră şi 15 persoane au fost rănite în incidente în întreaga ţară, patru dintre ele fiind în stare gravă. La Paris, Turnul Eiffel şi parcurile au fost închise din cauza vântului puternic.
  • În Elveţia, vântul puternic a dislocat de pe şine un vagon de tren, opt persoane fiind rănite. De asemenea, 14.000 de locuinţe au rămas fără curent electric, vântul atingând viteze de 195 de km/oră în apropiere de Lucerna. Vântul puternic a dus la izolarea mai multor persoane în cantonul St. Gallen şi a rupt bradul de Crăciun din Berna, care avea o înălţime de 13 metri.
  • Furtuna a afectat şi zone din Germania şi Austria, unde 20 de schiori au fost salvaţi la Kitzbühel.
  • Belgia se află sub alertă ”Cod portocaliu”, al treilea dintre cele patru niveluri de avertizare, iar oamenilor li s-a transmis să fie atenţi când ies din case, din cauza crengilor de copac şi a altor obiecte care zboară luate de vânt.
  • În Marea Britanie, mii de case au rămas fără curent electric şi transporturile au fost perturbate de vântul care a ajuns până la 161 de km/oră.
  • În Irlanda, este ”cod galben” ca urmare a trecerii furtunii Eleanor care a cauzat inundaţii puternice pe coasta de vest a Irlandei, o alertă de vânt puternic, ”cod galben” pentru regiunile Wexford, Munster, Carlow, Kilkenny şi Wicklow.

Furtuna Eleanor, a patra din acest sezon care se abate asupra Europei de Vest, cu rafale de vânt de până la km/h, a cauzat mai multe accidente miercuri (3 ianuarie), omorând o persoană în Franţa şi perturbând traficul aerian şi feroviar.

Rafale violente de vânt şi vijelii însoţite de ploi au măturat Anglia, Irlanda, Elveţia, Germania, Belgia, Olanda, coastele spaniole şi Franţa. Un schior a fost ucis de un arbore care a căzut peste el, în staţiunea alpină Morillon, iar alte 15 persoane au fost rănite, dintre care patru grav.

În Canada sunt minus 30 de grade


    Canda și SUA sunt sub nămeți și ger sub minus 30 de grade. Cascada Niagara a înghețat
Canda și SUA sunt sub nămeți și ger sub minus 30 de grade. Cascada Niagara a înghețat

Pe teritoriul Canadei, sunt alerte de temperaturi extreme pentru mai multe zone din Ontario (inclusiv Toronto), Quebec şi Manitoba. Pentru zilele de joi, 4 ianuarie, şi până sâmbătă, 6 ianuarie, sunt prognozate temperaturi minime de -30℃, pe alocuri mai scăzute. Pentru provinciile atlantice (Nova Scotia, Newfoundland şi Labrador, Prince Edward Island, New Brunswick) şi zone din Quebec au fost emise pentru zilele de joi şi vineri (4-5 ianuarie) avertizări de furtuni de zăpadă şi vânt puternic, cu rafale de 80-110 km/h, anunţă MAE.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net