Atenţie, bărbaţi! De la bere vă cresc sâni

Ultima actualizare:

    Foto: 123RF
Foto: 123RF

Nici nu a-nceput bine sezonul teraselor, că cercetătorii americani ne fac să ne stea berea-n gât! Cică hameiul are efecte bizare asupra bărbaţilor şi consumul excesiv îi face să poarte sutien la plajă. Ups!

Botanistul american Stephen Herrod Buhner a descoperit că blondele la halbă care ne îmbie cu spuma de două degete sunt cele mai bune prietene ale doamnelor, iară domnilor duşman perfid. “Hameiul, bogat în fitoestrogen, este un tratament ideal pentru simptomele menopauzei, endometriozei (n.r. - afecţiune caracterizată prin prezenţa de ţesut endometrial în afara cavităţii uterine), creşte producţia de lapte la femeile care au născut recent, combate insomnia şi e un diuretic ideal. Aşadar, pentru femei e perfect să iasă la o bere. Pentru bărbaţi e rău. Din cauza dezechilibrului de estrogen din organism, masculilor le cresc sâni, le scade pofta de sex şi în timp abia dacă mai au erecţie”, a explicat cercetătorul care a făcut studii pe aproximativ 800 de persoane de ambele sexe care obişnuiau să consume în medie 2 litri de bere zilnic. Potrivit cercetătorului american, care a lucrat împreună cu o echipă de specialişti din cadrul Universităţii din Utah,  un consum raţional de bere, însemnând undeva între 1 şi 1,5 litri, poate avea efecte benefice.

“Berea întăreşte oasele, sistemul imunitar, rezistenţa la boli şi în anul 1400, în peninsula Scandinavă doctorii le recomandau femeilor să bea o halbă zilnic pentru fertilitate”, a punctat cercetătorul. Cu toate astea, băutorii înrăiţi de bere trebuie să aibă grijă pentru că, odată crescut pieptul, greu se mai desumflă... Anul trecut, la nivel mondial s-au băut 189 milioane de tone, cu 0,5% mai mult ca în anul precedent.

Românii, pe locul 7 în Europa

Cu un consum modest de doar 81 de litri pe cap de locuitor, în 2014, România a pierdut o poziţie în faţa altor ţări europene unde berea e la ea acasă. Pe locurile fruntaşe sunt Cehia, Germania, Austria, Polonia, Lituania şi Luxemburg. În condiţiile în care în ţara noastră mai funcţionează doar 18 fabrici de bere, producţia este de apreciat, având în vedere că, statistic, românii au băut cel puţin o bere la trei zile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net