Atentatul de la Nisa a fost răzbunarea ISIS pentru moartea lui Omar Cecenul?

Ultima actualizare:

    Omar Cecenul era unul dintre liderii grupării teroriste Stat IslamicFoto: captură video Youtube
Omar Cecenul era unul dintre liderii grupării teroriste Stat IslamicFoto: captură video Youtube

Simpatizanții grupării teroriste ISIS susțin că atacul terorist de la Nisa, care a avut loc chiar de Ziua Națională a Franței (14 iulie), ar fi răzbunarea jihadiștilor pentru moartea lui Omar al-Shishani, cunoscut drept Omar Cecenul.

84 de oameni au fost uciși, iar alți 100 au fost răniți, după ce un camion a intrat în mulțimea care celebra Ziua Națională a Franței, în centrul orașului Nisa. Jihadiștii au „celebrat” sângerosul atentat pe rețelele de socializare și susțin că ar fi fost răzbunarea lor pentru moartea lui Omar Cecenul, unul dintre liderii grupării Statului Islamic.

ISIS îi laudă pe autori, dar nu revendică atacul de la Nisa

Pentagonul a confirmat joi (14 iulie) că a încercat să îl elimine printr-o lovitură aeriană, în Irak, însă moartea lui Omar Cecenul nu a fost confirmată oficial. Aceasta este o lovitură grea pentru Statul Islamic, în contextul unei intensificări a pregătirilor în vederea recuceririi orașului irakian Mosul. pe „Fanii” ISIS susțin că atacul de la Nisa a fost în semn de răzbunare pentru uciderea liderului lor.

Omar Cecenul, care purta o barbă roșcartă și era cunoscut pentru bestialitatea sa, se afla în colimatorul administrației americane, care îl prezenta ca pe un „lider de război experimentat” ce ocupa un post similar celui de „ministru al Apărării” în cadrul organizației jihadiste. Statele Unite ale Americii puseseră pe capul său o recompensă în valoare de cinci milioane de dolari.

Nicio grupare teroristă nu a revendicat încă atacul terorist din Franța, deși este clar că atentatul a fost plănuit de o organizație teroristă, potrivit Daily Star.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net