Atentatele din Paris-filmul evenimentelor. Șase atacuri simultane

Ultima actualizare:
Atentatele din Paris-filmul evenimentelor: Harta cu locurile unde au lovit teroriștii
Atentatele din Paris-filmul evenimentelor: Harta cu locurile unde au lovit teroriștii

Atentatele din Paris-filmul evenimentelor: Terorismul a zguduit din nou Franța. Vineri (13 noiembrie), au avut loc șase atentate, produse aproape simultan, în Paris, la 22:30, ora României. Peste 120 de oameni și-au pierdut viața, potrivit informațiilor oficiale furnizate de autoritățile franceze. Alți 300 de oameni au fost răniți, dintre care cel puțin 80 sunt în stare foarte gravă.

Atentatele din Paris-filmul evenimentelor: Momentan, autoritățile nu știu numărul exact al teroriștilor care au comis aceste atacuri, mai ales că unii dintre ei ar putea fi încă în libertate. Cert este că șapte teroriști s-au aruncat în aer, patru într-o sală de spectacole, trei lângă Stade de France, celebrul stadion din Paris. Al optulea jihadist a fost ucis de către autoritățile franceze. Teoriștii au împușcat oameni, la întâmplare, pe străzile din centrul Parisului, în sala de spectacole Bataclan  și în două restaurante. 

Totodată, autoritățile franceze au declarat că va dura câteva zile până vor putea indentifica cu exactitate victimele care au pierit în atentatele din Paris, dar și naționalitatea acestora. 

Atentatele din Paris-filmul evenimentelor: Printre cei răniți în atacurile teroriste din Franța se numără și un cetățean român. Jurnalistul Andrei Marian Mihai locuiește în capitala franceză și lucrează la France24. Potrivit apropiaților acestuia, bărbatul se află în comă indusă, dar nu există alte informații exacte despre starea lui de sănătate.

Atentatele din Paris-filmul evenimentelor. Au trecut doar 10 luni de la tragedia „Charlie Hebdo”.

Atentatele din Paris-filmul evenimentelor. Este o tragedie care a lovit inima Europei la doar zece luni de la atentatul de la redacția „Charlie Hebdo, unde au fost uciși 12 oameni. Parisul a fost lovit din nou, iar întreaga Europă este în stare de panică. Președintele François Holland a drecretat starea de urgență în Franța. Granițele teritoriului francez au fost închise, pentru prima oară în ultimii 60 de ani.

Atentatele din Paris-filmul evenimentelor. Harta tragediei

Images de la fusillade au Bataclan de lemondefr

Atentatele din Paris-filmul evenimentelor. Atacurile teroriste au avut loc în șase locuri din Paris, încluzând un o sală de spectacole, Stade de France și două restaurante. Autoritățile franceze vorbesc de peste 120 de morți, dar CNN și alte posturi de știri internaționale vorbesc de cel puțin 153 de morți.

Atentatele  din Paris-filmul evenimentelor. Autoritățile franceze nu știu exact câți teroriști au comis atacul. Ce se știe până acum: șapte jihadiști s-au aruncat în aer, un terorist a fost ucis de polițiști. Atentatele din Paris au fost revendicate de gruparea teroristă ISIS.


    Atentatele din Paris-filmul evenimentelor: Harta cu locurile unde au lovit teroriștiiFoto: Twitter AP
Atentatele din Paris-filmul evenimentelor: Harta cu locurile unde au lovit teroriștiiFoto: Twitter AP

Atentatele din Paris-filmul evenimentelor. La sala de concerte Bataclan, unde cânta formația Eagles of Death Metal, au murit cei mai mulți oameni. Patru teroriști au început să tragă focuri de armă la întamplare, trei dintre ei s-au aruncat în aer, iar unul a fost ucis de către polițiști.

Atentatele din Paris-filmul evenimentelor. Președintele Franței a fost evacuat de urgență

Atentatele din Paris- filmul evenimentelor: În apropierea Stade de France au avut loc două explozii, potrivit martorilor. Președintele francez François Hollande asista la meciul amical dintre Franța și Germania. Acesta a fost scos de urgență din stadion și transportat într-un loc sigur.

Atentatele din Paris-filmul evenimentelor: Alte locații: Zeci de oameni au fost uciși la un restaurant localizat pe Rue Bichat, în arondismentul 10 din Paris. Alte zeci de persoane au fost ucise lângă barul numit La Belle Epuipe on Rue de Charonne, localizat în al 11-lea arondisment din Paris.

Atentatele din Paris-filmul evenimentelor. Tragedia din Franța, în imagini

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net