Atentat terorist în Burkina Faso. 30 de ostatici au fost eliberaţi

Ultima actualizare:

    Teroriştii au atacat un hotel şi o cafenea din capitala statului Burkina Faso foto: ndtv.com
Teroriştii au atacat un hotel şi o cafenea din capitala statului Burkina Faso foto: ndtv.com

Teroare este cuvântul de ordine în capitala statului Burkina Faso. Un comando a lansat vineri seara un atac sângeros asupra unei cafenele şi a unui hotel frecventat de occidentali. Cel puţin 20 de oameni au murit şi alţi 15 au fost răniţi. Teroriştii au luat prizonieri 30 de oameni pe care le-au eliberat abia sâmbătă.

Două maşini capcană explodat,vineri seară, iar flăcările s-au extins şi la hotelul Splendid, ce găzduieşte numeroşi angajaţi ONU. Apoi, mai mulţi indivizi mascaţi şi înarmaţi au intrat în cele două clădiri. Atentatul a fost revendicat de gruparea Al Qaida din Maghrebul Islamic. Gruparea condusă de Moktar Belmoktar este aceeaşi care l-a răpit în aprilie pe românul Iulian Gherguţ. Tot ei au revendicat atacul din noiembrie de la hotelul Radison Blu din Mali, soldat cu 20 de morţi, dintre care 14 străini.

Atacul este o premieră pentru capitala Burkinei Faso. Preşedintele francez Francois Hollande a denunţat "atacul odios şi laş care a lovit Ouagadougou", unde un comando jihadist a lansat vineri un sângeros atac împotriva unui restaurant şi hotel, ucigând circa 20 de oameni, a anunţat Palatul Elysee sâmbătă, într-un comunicat, informează AFP, citată de Agerpres.

"Forţele franceze îşi aduc sprijinul pentru forţele burkineze", a adăugat preşedinţia franceză, subliniind de asemenea că "preşedintele Franţei l-a asigurat pe preşedintele Kabore (Roch Marc Christian) de susţinerea să totală".În total 30 de persoane au putut ieşi "tefere şi nevătămate" din hotelul Splendid din Ouagadougou, ţintă a unui atac jihadist, în timp ce 33 de răniţi au fost evacuaţi în asaltul desfăşurat în continuare de forţele armate din Burkina Faso, a informat ministrul comunicaţiilor, Rémis Dandjinou, citat de AFP.Printre cele 30 de persoane care au scăpat nevătămate se află ministrul muncii, Clément Sawadogo, prezent în hotel în momentul atacului, a precizat Rémis Dandjinou.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
Boieri fanarioţi călare şi o trăsură cu o familie de boieri de prim rang; desen de Chevalier Auguste de Henikstein
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net