Atacatorul de la Munchen, mândru că s-a născut în aceeași zi cu Hitler

Ultima actualizare:

    Ali Sonboly a ucis nouă oameni în MunchenFoto: Daily Mail
Ali Sonboly a ucis nouă oameni în MunchenFoto: Daily Mail

Adolescentul de 18 ani, autorul atentatului de la Munchen care a dus la moartea a nouă persoane, se declara mândru că împarte aceeași zi de naștere cu Adolf Hitler, 20 aprilie, și că este arian. O ploaie de gloanţe a căzut peste oamenii care ieşeau dintr-un McDonald’s, apoi masacrul a continuat într-un centru comercial din apropiere. Nouă oameni şi-au pierdut viaţa, alţi 27 au fost răniţi. Deşi iniţial s-a crezut că este un atac terorist, poliţia a descoperit informaţii şocante despre autorul masacrului.

Ali Sonboly avea dublă cetățenie: germană și iraniană. Fericit că s-a născut în Germania, tânărul care a omorât o mulțime de oameni și și-a luat viața le spusese prietenilor că este mândru că s-a născut în aceeași zi cu Adolf Hitler, că vede asta ca pe o onoare, la fel ca și faptul că era arian, considerând că Iranul este locul de proveniență al arienilor.

Investigatorii cercetează dacă Sonboly a targetat în mod special populația străină, anunțând în trecut că îi urăște pe turci și arabi. Ali Sonboly anunțase mai mulți tineri, prin intermediul unei pagini de Facebook, că oferă mâncare gratis pentru cei care vin la restaurantul în zona căruia s-a produs tragedia, notează The Guardian.

Zona din preajma atacului a devenit altar
Zona din preajma atacului a devenit altar

Poliția a arestat un băiat de 15 ani

Polițiștii nemți au arestat un copil de 15 ani, bănuit că era în legătură cu atentatorul de la Munchen și că punea la cale un atac în masă. Băiatul a fost dus la o unitate de psihiatrie. În casa lui au fost găsite gloanțe, cuțite, planuri, substanțe chimice și instrucțiuni pentru manufacturarea de bombe. În momentul chestionării, suspectul a admis că s-a gândit la un atac cu armă în masă, din cauză că a fost jignit în repetate rânduri la școală. Totuși, a mărturisit că și-a abandonat planurile.

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net