Atac violent în Franța! Doi polițiști au fost bătuți și împușcați în timpul misiunii

Ultima actualizare:

    Foto: Arhivă Click
Foto: Arhivă Click

Doi poliţişti francezi aflaţi într-o misiune de supraveghere au fost bătuţi şi împuşcați de către necunoscuţi care le-au furat armele din dotare, miercuri seara, la Herblay, în Val-d'Oise, Paris. Ministrul francez de interne califică fapta ca fiind unde de o brutalitate de necrezut.

Membri ai Poliţiei Judiciare din Cergy-Pontoise, cei doi poliţişti victime ”au fost luaţi prin surprindere”, către ora locală 22.30 (23.30, ora României), în timp ce se aflau într-o misiune de supraveghere în maşina lor, au precizat joi dimineața sursele judiciare. 

Unul dintre poliţişti, împuşcat de patru ori,la nivelul vezicii şi arterei femurale, a fost rănit grav, iar viaţa îi este în pericol. Cel de-al doilea polițist a suferit răni la nivelul coapsei, unde a fost împușcat de două ori. 

”Aceste acţiuni - tiruri cu arma de foc în forţele noastre de ordine - sunt de o violenţă de necrezut. Se face totul pentru a se găsi autorii”, a declarat ministrul, care urma să-i viziteze joi dimineaţa, potrivit anturajului său.

”Este o dramă de nesuportat. Sper, bineînţeles, ca vinovaţii să fie arestaţi şi judecaţi”, a declarat la BFMTV ministrul francez al Justiţiei Eric Dupond-Moretti, care şi-a exprimat susţinereafaţă de poliţişti.

Din nefericire, acest eveniment nu este unul singular pe teritoriul Franței, iar o statistică publicată anul trecut scoate la lumină realități îngrijorătoare. 

Mii de polițiști, aflați în misiune, sunt răniți anual 

Potrivit unui studiu publicat în noiembrie 2019 de Observatorul naţional al delincvenţei şi reacţiei penale (ONDRP), poliţia franceză a înregistrat 12.853 de agenţi răniţi în 2018, în creştere cu aproape 16% faţă de 2017.

În total 6.002 agenţi au fost răniţi într-o misiune de poliţie (cu 16% în plus faţă de 2017), reprezentând cea mai importantă creştere anuală înregistrată şi cel mai mare nivel din 2009.

În 11% din cazuri (faţă de 8% în 2017), rănile au fost cauzate cu o armă (de foc, albă), adică 666 de poliţişti au fost răniţi cu o armă în misiune, faţă de 418 în 2017, reprezentând o creştere de aproape 60%. Şi în acest caz este vorba despre cel mare nivel din 2009, informează News.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net