Atac terorist în Tunisia. Atacatorii au luat ostatici într-un muzeu: 19 morţi şi 6 răniţi

Ultima actualizare:

    Atacul a avut loc asupra Muzeului Bardo din Tunisfoto: CNN
Atacul a avut loc asupra Muzeului Bardo din Tunisfoto: CNN

Cel puțin 17 persoane, dintre care turiști străini de naţionalitate spaniolă, germană, italiană şi britanică, dar și un cetățean tunisian, au fost ucise miercuri într-un atac comis de mai mulți indivizi înarmați la Muzeul Bardo din capitala Tunisiei, a anunțat Ministerul de Interne tunisian. Atacatorii, dar şi un om al legii, au fost doborâţi şi ucişi.

Atacul a avut loc asupra clădirii parlamentului din Tunis, iar alți turiști sunt ținuți ostatici într-un muzeu situat în imediata apropiere a sediului legislativului. În momentul atacului în muzeu se aflau circa 100 de turiști, majoritatea dintre aceștia fiind evacuați imediat după incident.

Potrivit AFP, atacul a fost comis de cel puțin doi bărbați înarmați cu pistoale-mitralieră Kalașnikov, care ar fi luat mai mulți ostatici din rândul turiștilor.

atacatorii au luat ostatici mai mulţi turişti
atacatorii au luat ostatici mai mulţi turişti

Activitatea comisiilor parlamentare a fost suspendată, iar deputații tunisieni au primit ordinul de a se aduna în sala de plen, potrivit deputatei Monia Brahim, membră a partidului islamist Ennahda.

Atacul la Muzeul Bardo a fost lansat în timp ce deputaţii tunisieni dezbăteau, în clădirea vecină, un proiect de lege privind combaterea terorismului.

Ambasadorul României în Tunisia se pare că se afla în apropiere de muzeul Bardo în momentul în care au avut loc atacurile. Conform unui comunicat transmis de MAE, printre victime nu sunt români.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net