Atac terorist la Istanbul! Autorii au fost arestaţi

palatul_dolmabache.jpg

Palatul Dolmabache, din centrul Istanbulului
Foto: wikipedia.org

Doi indivizi au deschis focul în faţa Palatului otoman Dolmabahce din Istanbul, o importantă atracţie turistică din metropola turcă, anunţă surse citate de site-ul agenţiei AP.

Potrivit agenţiei de ştiri Dogan, indivizii au tras focuri de armă spre agenţii de securitate staţionaţi la intrarea în Palatul Dolmabahçe, datând din perioada otomană.

Nicio persoană nu a fost rănită în incident, iar autorii atacului au fost arestaţi preventiv sub acuzaţia de terorism, potrivit mediafax.ro.

ISIS a ameninţat Turcia cu atacuri teroriste

Organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic a îndemnat poporul turc, într-o înregistrare video difuzată marţi, să îl înlăture de la putere pe preşedintele "trădător" Recep Tayyip Erdogan, pe care îl acuză că a vândut Turcia "americanilor şi ateilor kurzi".

Mesajul video, transmis de un "emir" al reţelei teroriste Stat Islamic care vorbea în limba turcă, a fost o reacţie la bombardamentele Turciei împotriva poziţiilor islamiste din Siria şi la oferirea bazei aeriene Incirlik pentru tranzitul avioanelor militare americane.

Turcia a lansat, pe 24 iulie, o operaţiune "antiteroristă", atacând poziţii militare kurde din Irak şi militanţi ai reţelei sunnite Stat Islamic, în Siria. Turcia a iniţiat raidurile aeriene ca reacţie la atacul terorist din oraşul Suruc, soldat cu 32 de morţi şi revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic. Este prima dată în ultimii doi ani când armata turcă atacă poziţii ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), o grupare paramilitară care luptă de zeci de ani pentru obţinerea autonomiei în Turcia şi care este implicată, de circa un an, în confruntări cu reţeaua teroristă Stat Islamic. Aripa militară a PKK a revendicat recent uciderea a doi poliţişti turci care ar fi colaborat cu organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic, activă în Siria, Irak, nordul Egiptului şi nordul Libiei.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1