Atac terorist în Israel. Un bărbat a intrat cu maşina în pietoni. 2 soldaţi, decedaţi pe loc

Ultima actualizare:

    Doi soldaţi şi-au pierdut viaţa pe loc Foto: AFP
Doi soldaţi şi-au pierdut viaţa pe loc Foto: AFP

Israelul a fost ţinta unui atac terorist care a avut loc în după-amiaza zilei de vineri, 16 martie. În urma incidentului, doi soldaţi israelieni şi-au pierdut viaţa, iar alte trei persoane au fost rănite.

Până la această oră nu se cunosc prea multe informaţii despre nefericitul eveniment. Şoferul unui autoturism, autorul atacului, a intrat în mulţime, fiind şi el rănit. Doi soldaţi şi-au pierdut viaţa pe loc, iar alte trei persoane au fost grav rănite şi au fost transportate de urgenţă la spital pentru a primi îngrijirile medicale necesare. Autorităţile au luat măsurile necesare şi au anunţat că permisele de muncă pentru întreaga familie a conducătorului auto. 67, răspunzător de incident, au fost retrase. În plus, alte 26 de permise de şedere au fost retrase la scurt timp după atac. Mişcarea Mișcarea Hamas și Jihadul palestinian islamic au felicitat atentatul terorist, relatează timesofisrael.com.


    Autorul atacului a fost condamnat, în trecut, la 17 luni de închisoare pentru o altă faptă Foto: timesofisrael.com
Autorul atacului a fost condamnat, în trecut, la 17 luni de închisoare pentru o altă faptă Foto: timesofisrael.com

Ministrul israelian al Apărării a reacţionat cât se poate de dur şi a declarat că cel răspunzător de atac va primi pedeapsa capitală. Mai mult decât atât, el este de părere că palestinenii se află în spatele acestui eveniment nefericit. „Vom căuta pedeapsa cu moartea pentru terorist, distrugerea casei sale și pedeapsa pentru oricine altcineva implicat”, a declarat acesta. "Este o teroare promovată de președintele Mahmoud Abbas și de Autoritatea Palestiniană care plătește bani familiilor teroriștilor, iar noi le vom opri”, a continuat ministrul. 

Autorul a fost identificat la scurt timp după atac, însă refuză să recunoască că a fost un act deliberat ceea ce a făcut şi susţine că totul a fost doar un accident pricinuit de faptul că a cpierdut controlul volanului. Poliţiştii au cercetat cazierul autorului şi au descoperit că el a mai fost condamnat în trecut la 17 luni de închisoare. După ce va fi tratat corespunzător, oamenii legii îl vor supune unei anchete pentru a afla împrejurările şi motivele care au condus la această faptă. 

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net