Atac terorist în Bagdad! 126 de morți și 147 de răniți

bagdad.jpg

bagdad atentat terorist isis
Atacul a fost revendicat de gruparea teroristă ISIS
Foto: AP

Momente de groază în capitala Irakului! 126 de oameni au murit și alți 147 au fost răniți în cursul nopții de sâmbătă spre duminică (2-3 iulie), în urma unor atentate cu bombă.

UPDATE ORA 18.15: Poliția a transmis că bilanțul morților a ajuns la 126 de persoane, iar cel al răniților, la 147. 25 de copii sunt printre cei decedați.

Prima explozie a avut loc în cartierul Karrada, unde numeroși locuitori ies la cumpărături înainte de sărbătoarea care marchează sfârșitul lunii sacre musulmane a Ramadanului, potrivit stirileprotv.ro. Explozia ar fi fost provocată de o mașină capcană, care a fost aruncată în aer în apropierea unui restaurant. 

La scurt timp, a avut loc o a doua explozie. Un dispozitiv impovizat a fost detonat în Shaab, un cartier din estul Bagdadului. ISIS a revendicat primul atac, într-un comunicat distribuit pe rețelele de socializare. Militanții Statului Islamic susțin că țintele atentatelor au fost musulmanii șiiți.

Atentatele vin la puțin timp după ce forțele irakiene au reușit să elibereze orașul Fallujah. Statul Islamic a pierdut multe teritorii din IRAK, precum orașele Hit, Ramadi, Rutba, toate aparținând de provincia Anbar. 

Orașul Mosul este în continuare sub controlul jihadiștilor, care mai au sub stăpânire și alte zone-cheie de pe teritoriul irakian.

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1