Atac la moschee! Peste 60 de persoane ucise de teroriştii kamikaze

non-muslim-terrorist-parhlo.jpg

foto
Atentatele nu au fost revenidicate momentan de vreo grupare teroristă
Foto:Getty

Vineri,20 octombire, circa 60 de persoane şi-au pierdut viaţa în două atentate teroriste comise în Afganistan. Unul dintre atacuri a vizat minoritatea şiită din Kabul, iar altul o moschee sunnită situată în centrul ţării.

Conform celui mai recent bilanţ întomcit de Ministerul de Interne, cel puţin 39 de persoane au fost ucise cu sânge rece şi alte 45 au fost grav rănite într-un atac la Kabul. Un bărbat înarmat a deschis focul în mijlocul mulţimii de credincioşi din moscheea Zaman, iar ulterior, s-a aruncat în aer. Atentatul nu a fost încă revendicat de nicio grupare teroristă, dar este un lucru ştiut faptul că gruparea Stat Islamic vizează comunitatea şiiţilor şi comite acţiuni sângeroase împotriva acesteia. În același timp, o moschee, sunnită de această dată, a fost vizată de un atac în provincia Ghor din centrul țării. Bilanțul este de cel puțin 20 de morți și zece răniți, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Interne. Guvernatorul provinciei în care a avut loc atacul exclude ideea unei acţiuni violente cu caracter religios, conform Digi24.

Cele două atentate de la Kabul şi Ghor au avut încheiat o săptămână extrem de sângeroasă în Afghanistan, în care au avut loc trei atacuri importante în zilele de marţi şi joi, îndreptate împotriva unor baze de clădiri ale serviciilor de securitate. 

 

Ştire în curs de editare 

loading...
Loading...

Citește și

  • eliberare mosul isis armata irakiana

    Elibararea orașului Mosul a fost sărbătorită cu mare fast de către soldați, dar și de civilii eliberați de sub opresiunea luptătorilor ISIS. În urmă cu câteva zile, premierul irakian Haider al-Abadi a anunțat „victorie totală” împotriva ISIS în Mosul. Teroriștii acaparaseră acest oraș în vara lui 2014.

  • khuram butt

    Khuram Butt (27 de ani), unul dintre teroriștii care a comis atentatul din Londra din 3 iunie, era de mult în atenția autorităților, dar atât poliția, cât și serviciul de informații MI5 nu-l considerau periculos. Era chiar angajat ca muncitor la lucrările subterane a unei linii de metrou și avea acces la tunelurile de sub Palatul Parlamentului londonez.