Atac în Kabul. Patru oameni, printre care un copil, răniți în explozii succesive

Ultima actualizare:

    Patru civili au fost răniți în urma unor explozii succesive care au avut loc în Kabul Foto AFP (imagine cu caracter ilustrativ)
Patru civili au fost răniți în urma unor explozii succesive care au avut loc în Kabul Foto AFP (imagine cu caracter ilustrativ)

Patru explozii succesive ale unor mine antipersonal au zguduit nordul capitalei afgane luni, iar patru civili au fost răniţi, potrivit unui anunţ făcut de purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Kabul. Incidentul nu a fost revenidicat până la această oră de nicio grupare teroristă.

Incidentul a avut loc într-un cartier în care serviciile afgane de informaţii au arestat recent membri ai grupării Statul Islamic (SI), acuzaţi de comiterea mai multor atacuri. ”Patru bombe la marginea drumului au explodat în Districtul 17 al Poliţiei”, a anunţat Ferdaws Faramarz, precizând că ”patru civili, inclusiv un copil, au fost răniţi uşor”, se arată în declarația purtătorului de cuvânt al Poliției din Kabul. 

Atacul nu a fost revendicat 

Insurgenţii nu au revenidcat vreun atac major la Kabul, după ce au semnat un Acord istoric la Doha (Qatar) cu Statele Unite, la sfârşitul lui februarie, în care Washingtonul s-a angajat la o retragere a tuturor forţelor străine din Afganistan în decurs de 14 luni.

Numeroşi analişti consideră că talibanii şi-au intensificat ofensiva împotriva forţelor afgane cu scopul de a-şi spori influenţa în vederea unor negocieri fără precedent cu Kabulul vizând să stabilească viitorul ţării.

Deschiderea acestui ”dialog interafgan”,prevăzută iniţial la 10 martie, a fost amânată, din cauza unor dispute cu privire la un schimb de prizonieri între Kabul şi insurgenţi. Succesiunea atacurilor de luni are loc în contextul în care mszuri de izolare au fost implementate în capitala afgană în vederea unei limitări a răspândirii noului coronavirus. 

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net