Atac iranian cu rachete asupra unor baze ale militarilor americani din Irak! VIDEO

atac-aerian.png

Iranul a lansat miercuri noaptea un atac cu rachete asupra unor baze irakiene în care se aflau militari americani
Bazele atacate sunt Al Assad şi Erbil
Foto: news.ro
Citeste tot despre: 

Iranul a lansat un atac cu rachete asupra unor baze irakiene în care se aflau militari americani, miercuri noapte (8 ianuarie). Bazele atacate sunt Al Assad şi Erbil. Surse irakiene şi americane au declarat că nu s-au înregistrat victime în urma atacului.

Ministrul de Externe iranian Javad Zarif a declarat că Iranul nu doreşte o escaladare a conflictului şi că a luat măsuri proporţionale de autoapărare. Preşedintele american Donald Trump a spus că armata americană este cea mai puternică şi bine echipată şi a anunţat că va face o declaraţie pe tema atacurilor, potrivit news.ro.

Atacurile vin ca răspuns la uciderea generalului Qasem Soleimani la Bagdad. Iranul a calificat atacul soldat cu decesul generalului drept un act de război şi a ameninţat că va reacţiona.

Reacția președintelui Donald Trump

 

Baza aeriană Al Assad  este una dintre cele mai mari şi mai vechi baze militare din Irak, aflată în provincia Anbar, unul dintre punctele centrale ale activitţii ISIS între 2014 şi 2017. Baza de la Erbil se află în regiunea semiautonomă kurdă. SUA au colaborat cu luptătorii kurzi în campania împotriva ISIS.

Preşedintele american Donald Trump a transmis un mesaj pe Twitter, afirmând că totul este în regulă şi că armata americană este cea mai puternică şi bine echipată şi a anunţat că va face o declaraţie pe tema atacului: „Totul este bine! Au fost lansate rachete din Iran către două baze militare localizate în Irak. În prezent se efectuează o evaluare pentru a vedea ce pierderi au fost suferite. Până acum totul este în regulă! Avem cea mai puternică și bine pregătită armată din lume! Voi face declarații publice mâine dimineață!”.

 

Citește și

Zeci de mii de iranieni, la înmormântarea generalului Soleimani. Iran a anunţat că nu mai respectă acordul nuclear

Dinastia Shah: cum arăta Iranul înainte de Revoluția Islamică

 

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1