Atac cu cuțitul la Manchester, de Anul Nou. Un alt bărbat a intrat cu duba în pietoni, la Tokio

Ultima actualizare:
Jurnalistul Sam Clack, martor ocular, a pus pe Twitter poză de la locul incidentului care a avut loc în gara Victoria
Jurnalistul Sam Clack, martor ocular, a pus pe Twitter poză de la locul incidentului care a avut loc în gara Victoria

Anul a început cu evenimente nefericite pe glob. Trei persoane au fost rănite la Manchester, după ce un bărbat i-a atacat cu un cuțit, într-o gară, iar alte nouă persoane au fost rănite marţi (1 ianuarie), la Tokyo, după ce un bărbat a intrat cu mașina în pietonii aflaţi pe una dintre cele mai cunoscute străzi ale oraşului, anunţă BBC.

Trei persoane au fost rănite luni (31 decembrie), înainte de ora locală 21.00 (21.00 GMT), în gara Victoria din Manchester, Anglia, după ce au fost atacate de un bărbat înarmat cu un cuţit. Acesta ar fi strigat sloganuri islamiste după comiterea faptei, scrie The Guardian. Persoanele rănite sunt un bărbat și o femeie în jur de 60 de ani, care s-au ales cu răni abdominale și la nivelul feței, dar și un polițist, care a fost rănit la umăr.

Atacatorul de la Manchester, înarmat cu un cuţit, ar fi strigat ”Allah”

Conform poliţiei, bărbatul şi femeia au fost transportaţi la spital, iar poliţistul a fost externat ulterior. Sam Clack, un producător BBC, a fost martor ocular la incident, căci se afla în staţie în momentul atacului. El a relatat pentru Press Association: „Am auzit un ţipăt care mi-a dat fiori şi m-am uitat în jos. Am văzut un bărbat care părea să aibă puţin peste 60 de ani, o femeie de vârstă similară şi alt bărbat, toţi îmbrăcaţi în negru. Părea că se ceartă, însă ea ţipa într-un mod înfiorător. Am văzut cum poliţia venea spre el (n.r. spre atacator). El a venit spre mine. M-am uitat în jos şi am văzut că avea un cuţit de bucătărie, cu o lamă de 30 cm. A fost vorba de frică pură”, a adăugat jurnalistul.

Clack a precizat că l-a auzit pe bărbat strigând „Allah” în timpul atacului. „El a strigat înainte, a strigat şi în timpul atacului – Allah. El a spus: «Câtă vreme veţi bombarda alte ţări, lucruri de acest tip vor continua să se întâmple», a afirmat Clack. Acesta a precizat că poliţia a folosit un pistol cu electroşocuri şi un spray paralizant pentru ca apoi „şase sau şapte” ofiţeri să îl imobilizeze pe atacator.


    Jurnalistul Sam Clack, martor ocular, a pus pe Twitter poză de la locul incidentului care a avut loc în gara Victoriafoto: Twitter
Jurnalistul Sam Clack, martor ocular, a pus pe Twitter poză de la locul incidentului care a avut loc în gara Victoriafoto: Twitter

A intrat cu duba în pietonii care sărbătoreau Revelionul într-un cartier din Tokio

Nouă persoane au fost rănite marţi, la Tokyo, după ce un bărbat a intrat cu duba în pietonii aflaţi pe una dintre cele mai cunoscute străzi ale oraşului, anunţă BBC. Puțin după miezul nopții, duba, de mici dimensiuni, a intrat în mulţimea care sărbătorea Anul Nou pe una dintre cele mai populate străzi ale capitalei nipone, în districtul Harajuku.

Strada, care fusese închisă traficului, era plină de oameni care se îndreptau către un templu pentru ceremoniile de Anul Nou.

Bărbatul aflat la volanul dubei a părăsit locul incidentului, dar ulterior a fost arestat de poliţie pentru tentativă de omor. El a fost identificat ca fiind Kazuhiro Kusakabe, în vârstă de 21 de ani. Poliţia a declarat pentru NHK că iniţial acesta a spus că a fost un atac terorist, însă după ceea a susţinut că gestul său are legătură cu execuţiile, nefiind clar dacă se referă la una anume sau la aplicarea pedepsei capitale în general.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net