Atac armat într-un restaurant în apropiere de Casa Albă! Un bărbat a deschis focul la întâmplare

Ultima actualizare:

    Doi oameni au fost împuşcaţiFoto: AFP
Doi oameni au fost împuşcaţiFoto: AFP

Un nou atac armat a avut loc în Statele Unite ale Americii! Un bărbat a deschis focul, joi seară, asupra terasei unui restaurant în Washington DC, la aproximativ 1 kilometru şi jumătate de Casa Albă.

A fost panică totală după primul glonț! Oamenii aflaţi la mese au fugit să se ascundă, în timp ce 20 de focuri au fost trase. Martorii au spus că atacatorul a fugit cu maşina după ce a tras asupra restaurantului mexican din zona Logan Circle. Doi oameni au fost împuşcaţi, iar poliţia locală a transmis că unul dintre ei este posibil să fie cel vizat de atac, scrie news.ro.

Atacurile cu armă de foc sunt tot mai dese în Statele Unite. Potrivit statisticilor, în Washington DC, rata atacurilor comise cu armă de foc a crescut în fiecare an din 2018.

Până acum, 471 de atacuri cu armă de foc au fost raportate în 2021. În aceeaşi perioadă a anului trecut, au fost raportate 434 de astfel de incidente.

La o conferinţă de presă, şeful poliţiei Robert Contee a spus că agenţii au răspuns apelului de a interveni joi noapte „în cinci secunde”, pentru că deja anchetau un alt incident armat în zonă.

Preşedintele american Joe Biden a promis anul acesta să ia măsuri privind controlul armelor de foc, cu reguli mai stricte pentru anumite arme şi controale sporite. Totuşi, aceasta este o misiune foarte dificilă. Dreptul de a deţine armă este garantat de Al Doilea Amendament din Constituţia SUA şi mulţi oameni văd controlul armelor de foc ca încălcare a acestui drept constituţional.

Joi, Departamentul de Justiţie din SUA a spus că a implementat „forţe” pentru a limita traficul cu arme în cinci regiuni cheie, inclusiv Washington DC.

image
image
image
image
image
image
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net