Ăsta-i Sfârşitul Lumii! Uraganul Irma a făcut ravagii

Ultima actualizare:

    fotografii: Guliver/Gettyimages/EPA
fotografii: Guliver/Gettyimages/EPA

Uraganul de categoria 5 Irma a făcut ravagii! Vânturile de 298 km/h au distrus 95% din insulele Barbuda, Antigua şi St. Martin. 900.000 de oameni au rămas ieri fără electricitate din cauza „monstrului meteorologic” care a lovit cu bestialitate.

„A venit sfârşitul lumii!”, asta era pe buzele tuturor locuitorilor de pe insula St. Martin. Nici o casă nu  a mai rămas în picioare şi 60% dintre localnici au rămas fără adăpost. Un copil de doi ani a fost strivit sub dărâmături, în timp ce părinţii încercau să scape din calea urgiei. Autorităţile anunţau ieri un bilanţ îngrijorător: cel puţin 20 de persoane au pierit şi peste 1.400 au avut nevoie de îngrijiri medicale. Pe partea franceză a insulei St. Martin şi-au pierdut viaţa zece persoane.

Vântul a lovit insulele cu viteze de 298 km/h

Antigua, Barbuda, Turks şi Caicos, St. John, Republica Dominicană şi Haiti au simţit la rândul lor urgia apocaliptică. Organizaţia Naţiunilor Unite şi Crucea Roşie anunţau ieri că 49 de milioane de suflete se află în calea uraganului care se îndreaptă necruţător către Florida.


    Uraganul Irma este cea mai mare furtună  înregistrată din 1928 până azi; Cantităţi  însemnate de precipitaţii  au căzut peste insule; Vânturile de aproape  300 km/h au distrus tot ce au întâlnit în cale în St. Martin
Uraganul Irma este cea mai mare furtună înregistrată din 1928 până azi; Cantităţi însemnate de precipitaţii au căzut peste insule; Vânturile de aproape 300 km/h au distrus tot ce au întâlnit în cale în St. Martin

Este posibil ca Irma să ajungă un uragan de categoria 4 după ce ajunge pe uscat, însă localnicii sunt pregătiţi după ce autorităţile i-au obligat să facă provizii pentru cel puţin trei zile. Staţiuni întregi, sute de case, hoteluri şi ambarcaţiuni de lux au fost distruse complet de furtuna tropicală care a fost comparată de specialişti cu uraganul San Felipe, din 1928, care a lovit insula Guadalupe, Porto Rico şi Florida ucigând 2.784 de oameni. Pagubele produse de uraganul Harvey care a lovit Texasul săptămâna trecută şi cele produse până acum de uraganul Irma sunt evaluate la peste 2,7 miliarde de dolari.

Miliardarul Richard Branson, prins de urgie

simeon stalpnicul png

Uraganul Irma a lovit în paradisul bogaţilor. Insulele Virgine americane şi britanice au fost grav lovite de vânturi de peste 250 km/h. Miliardarul Richard Branson, patronul Virgin, s-a ascuns împreună cu familia în crama vilei sale de pe insula Necker. 80% din insulă a fost răvăşită de furtună. Însă el nu e singurul bogătaş afectat de furtuna apocaliptică. Proprietăţile lui Donald Trump, Oprah Winfrey, Johnny Depp, Mick Jagger, Keith Richards, Roman Abramovici, David Copperfield şi Bruce Willis urmau să dea piept ieri cu vânturile sălbatice.

A salvat din inundaţii rochia de mireasă 


    Kyle Parry  s-a întors  cu barca  în casa  distrusă
Kyle Parry s-a întors cu barca în casa distrusă

Pompierul texan Kyle Parry, de 35 de ani, din Lumberton, a reuşit să salveze din casa inundată cel mai important obiect: rochia de mireasă a logodnicei sale Stephanie Hoekstra. El a aşteptat mai bine de patru zile până când apele aduse de uraganul Harvey  - ce a distrus peste 60.000 de locuinţe şi a ucis peste 50 de persoane - au mai scăzut.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net