Aşa vom arăta dacă muncim de acasă. Izolarea ne transformă fizic și psihic

Ultima actualizare:
Cercetătorii britanici au studiat cum se transformă corpul uman în 25 de ani de lucru de la domiciliu
Cercetătorii britanici au studiat cum se transformă corpul uman în 25 de ani de lucru de la domiciliu

O echipă de fiziologi britanici a introdus într-un computer parametrii de lucru ai unui angajat care, din cauza epidemiei, munceşte de acasă. Modelul de studiu s-a numit ”Susan” şi rezultatele au fost şocante. În 25 de ani, vom arăta ca nişte monştri dacă vom continua să ne desfăşurăm activitatea de acasă.

Pungi sub ochi, guşă dublă, ochi injectaţi şi o burtă imensă, cam aşa arată modelul Susan, care a muncit din 2020 până în 2045 numai de acasă. Fiziologii şi antrenorii de fitness britanici de la Direct Apply au introdus în computer datele aferente stilului de viaţă al unui om obligat să devină sedentar. Susan suferă de dureri de spate, umeri căzuţi, obezitate morbidă, are bărbia dublă, ochii îi sunt injectaţi din cauza monitorului, televizorului sau a tabletei şi nu mai pot focaliza la distanţe mari. Cearcănele îi sunt cât jumătate din obraz şi are nervii la pământ. Iată principalele transformări ale corpului!

Obezitate

Perioadele lungi petrecute în casă, lipsa de exerciţii şi mişcare în aer liber duc în mod inevitabil la creşterea în greutate. Din cauza obezităţii, Susan ajunge să sufere de boli cardiovasculare, diabet şi riscă să facă în orice clipă un atac cerebral. 

Gât îndesat

Musculatura gâtului va deveni ineficientă din cauza orelor lungi petrecute în faţa monitorului şi în zona gâtului se vor acumula ”saci de grăsime”. Primele dureri apar în zona cervicală şi după trei ani apare cocoaşa.

Ochii «arşi» de computer

După doar un an în timpul căruia aţi stat opt ore pe zi, cinci zile pe săptămână în faţa calculatorului, ochii încep să nu mai funcţioneze. Apar iritaţiile, uscăciunea, corneea devine roşie din cauza vaselor de sânge sparte şi începeţi să vedeţi în ceaţă. 

Poziţia corpului

Lipsa mişcării, statul îndelung la calculator sau pe canapea, în faţa televizorului duc la atrofierea muşchilor. Gâtul cade între umeri, umerii nu mai susţin greutatea braţelor şi a iau la vale şi Susan ajunge să îşi ţină echilibrul doar balansând burta din faţă în spate.


    Cercetătorii britanici au studiat cum se transformă corpul uman în 25 de ani de lucru de la domiciliu
Cercetătorii britanici au studiat cum se transformă corpul uman în 25 de ani de lucru de la domiciliu

Riduri adânci

Atunci când stă fixată în faţa monitorului, anumite ticuri sau gesturi necontrolate îi încordează o parte din musculatura din jurul gurii. Susan va avea riduri la ochi, bărbie şi gura brăzdată din cauza asta.

Cearcăne imense

Munca în faţa monitorului generează apariţia cearcănelor. În timp, Susan îşi va pierde orice expresivitate facială pentru că nu mai foloseşte deloc muşchii mimicii, extrem de activi când avem o viaţă socială intensă.

Probleme cu degetele

Degetele ambelor mâni vor suferi deformări din cauza tastaturii. În timpul somnului, Susan dă necontrolat din degete şi simte dureri la încheietura palmei şi la monturi.

Pielea, palidă şi crăpată

Lipsa soarelui lasă urme adânci pe pielea lui Susan. Ea devine palidă şi pielea îşi pierde din elasticitate.

Pierderea părului

Susan are părul năclăit, casant şi simte că îi cade într-un ritm alarmant. Asta e din cauza lipsei de vitamina D din organism, pentru că pielea ei nu s-a mai întâlnit de mult cu soarele.

Stres

Cea mai grea boală a secolului este stresul. Susan este cu nervii la pământ din cauza nivelului crescut de cortizol şi adrenalină din organism. Acest dezechilibru duce la boli cardiovasculare.

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net