Aşa scapi de acneea provocată de masca de protecţie

Cel mai titrat dermatolog din lume dr. Sandra Lee, supranumită ”Storcătoarea de coşuri”, a făcut recent o demonstraţie pentru cei care suferă de acnee din cauza măştilor de protecţie pe care sunt nevoiţi să le poarte pentru a nu se îmbolnăvi de COVID-19.

Dermatologul american recomandă stropirea interiorului măştii cu un spray de acid salicilic obişnuit, folosit de majoritatea femeilor seara pentru a curăţa porii feţei. În felul acesta, masca nu devine purtătoare de impurităţi şi nu agresează la nivelul ţesutului pielea ducând la infecţii locale de tipul acneei.

baza-masca-2-5911511.jpg

masca, acnee, spray
Dr. Sandra Lee explică de ce măştile trebuie tratate cu acid salicilic înainte de purtare

”Daţi cu un strat de spray de acid salicilic interiorul măştii înainte de a o pune pe faţă. Aşteptaţi 5 minute să se usuce şi masca e bună de folosit”, a punctat doctoriţa, care recomandă folosirea aceluiaşi spray şi seara, direct pe piele, pentru a îndepărta stratul uleios.

Loading...

Citește și

  • masca de protectie facuta acasa: material textul, elastice de par, foarfeca

    Nu găsești măști de protecție în farmacii sau prețul lor îți dă bătăi de cap? Dacă vrei să te protejezi, o mască pentru a acoperi gura și nasul poate fi realizată acasă. Atenție însă, o mască textilă nu este la fel de eficientă ca una chirurgicală, însă este foarte utilă în această perioadă. Dacă nu știi să coși, cu o foarfecă, o bucată de material și două elastice de păr îți poți confecționa o mască de protecție.

  • corina bud in lan

    Corina Bud, în vârstă de 40 de ani, nu mai este o prezenţă atât de marcantă în peisajul muzical din România, însă continuă să atragă atenţia asupra sa. Cântăreaţa este cunoscută pentru excentricitatea de care dă dovadă şi pentru lipsa de inhibiţii pe care o afişează ori de câte ori are ocazia. Nu o singură dată a încărcat fotografii în ipostaze sexy şi a demonstrat că trecerea timpului nu a provocat schimbări majore în ceea ce priveşte fizicul ei. De această dată, artista a întrecut măsura, iar ultima imagine de pe contul personal de Instagram este una cu siguranţă interzisă minorilor.