Aşa a fost plimbat cu elicopterul rinocerul Pete

Ultima actualizare:

    Rinocerul  a traversat  râul la înălţimeFotografii: Photoland/ Caters
Rinocerul a traversat râul la înălţimeFotografii: Photoland/ Caters

Este unul dintre cele mai vânate animale de către braconieri! Cercetătorii de la rezervaţia Great Fish River din Africa de Sud au reuşit să salveze un exemplar de rinocer negru. El a fost transportat cu un elicopter.

Braconierii sunt cu ochii după rinocerii negri, fiindcă se pot îmbogăţi de pe urma lor. Coarnele lor sunt considerate că au puteri vindecătoare chiar şi împotriva cancerului. De aceea s-a ajuns ca preţul acestora să atingă între 60.000 şi 100.000 de dolari pe kilogram. Un corn, a cărui greutate poate varia între 1 şi 3 kilograme, poate să fie folosit şi pentru confecţionarea de mânere de cuţit artizanale foarte scumpe. De aceea, recent, îndată ce s-a descoperit că rinocerul Pete trăia în libertate într-o zonă foarte expusă braconierilor, s-a luat măsura de a fi transportat în siguranţă în rezervaţia Great Fish River.


    Animalul de aproape o tonă a fost dus într-o rezervaţie pentru ca să i se salveze viaţa
Animalul de aproape o tonă a fost dus într-o rezervaţie pentru ca să i se salveze viaţa

Aici, animalele preţioase, care sunt pe cale de dispariţie, sunt păzite 24 de ore din 24. Numai că transportul animalului, care cântăreşte 997 de kilograme, adică aproape o tonă, nu se putea face în zonă. Terenul era foarte inaccesibil pentru a ajunge acolo cu mari camioane. Aşa că s-a decis transportarea lui Pete cu un elicopter. Animalul a fost tranchilizat şi apoi legat bine, cu cabluri foarte rezistente, de picioare, pentru ca să nu cadă. Veterinarii şi experţii zoologi au privit cu sufletul la gură când aparatul de zbor s-a înălţat printre nori, la zeci de metri de sol, traversând râuri şi tufişurii în care mai mult ca sigur pândeau lacomi ochii contrabandiştilor.


    Este aşteptat la sosire  de doi îngrijitori
Este aşteptat la sosire de doi îngrijitori

După ce a ajuns în rezervaţie, Pete a fost agitat la început. În scurt timp s-a obişnuit cu noul lui habitat. Parcă simte că este mai în siguranţă şi s-a calmat. Călătoria lui cu elicopterul nu a fost deloc ieftină, dar cercetătorii spun că a meritat. Nu a fost dată publicităţii însă suma cheltuită. Rezervaţia primeşte fonduri de la organizaţiile internaţionale de ocrotire a speciilor ameninţate cu dispariţia.

Click! spune

Potrivit Uniunii Internaţioanale pentru Conservarea Naturii şi Resurselor Naturale, rinocerul negru este o specie pe cale de dispariţie din cauza braconajului. Trăieşte în Africa, cântăreşte între 680-1.360 kg şi are lungimea între 1,6 şi 3 m. Numărul rinocerilor negri e estimat la numai circa 5.000.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net