Imagini din „orașul armistițiului”, locul în care se întâlnesc Coreea de Sud şi de Nord

orasul_armistitiului_2.jpg

orasul armistitiului corea de nord coreea de sud
Coreea de Sud dorește să se pună capăt ostilitățile cu statul nord-coreean
Foto: AFP

Coreea de Nord și Coreea de Sud ajung din nou față în față, dar de această dată la masa tratativelor. Pentru a pune capăt tensiunilor dintre cele două state, noul președinte sud-coreean i-a propus lui Kim Jong-un un dialog diplomatic care se va ține într-o zonă neutră, demilitarizată.

Întrunirea ar trebui să aibă loc pe 21 iulie, în Panmunjom, supranumit "orașul armistițiului”, fiind locul unde s-a încheiat armistițiul dintre cele două Corei în 1953, la sfârșitul Războiului din Coreea, după cum relatează The Mirror.

soldati.jpg

orasul armistitiului corea de nord coreea de sud
Soldați ai celor două tabere străjuiesc de o parte și de alta a "orașului armistițiului"
Foto: Getty

Regiunea unde ar trebui să aibă loc discuțiile diplomatice este o mică așezare urbană unde nu locuiește niciun civil. Aici, există șase căbănuțe viu colorate care aparțin celor două tabere. În prezent, au fost făcute deja pregătirile pentru discuții, iar soldați din ambele state pot fi observați cum păzesc fiecare propriiul areal, stând față în față, fără să riposteze.

orasul_armistitiului_1.jpg

orasul armistitiului corea de nord coreea de sud
Panmunjom este locul unde a fost încheiat armistițiul din timpul Războiului din Coreea
Foto: AFP

Luni, 17 iulie, oficialii Coreei de Sud au propus Coreei de Nord o discuție menită să pună capăt escaladării disensiunilor dintre cele două țări. Inițiativa vine la scurt timp după ce Phenianul a testat o nouă rachetă nucleară intercontinentală. Noul președinte al Coreei de Sud, care a fost ales în luna mai a acestui an, Moon Jae-in, a promis cetățenilor săi și aliaților americani că va întări dialogul cu statul dictatorial nord-coreean pentru a nu se ajunge din nou la un conflict sângeros. Momentan, nu există niciun răspuns din partea oficialilor nord-coreeni la inițiativa președintelui Moon.

orasul_armistitiului_3.jpg

orasul armistitiului corea de nord coreea de sud
Coreea de Nord nu a răspuns încă cererii președintelui sud-coreean
Foto: AFP

„Va fi instrumentat un dialog de cooperare între cele două Corei pentru a pune capăt tensiunilor și a aduce pacea în Peninsula Coreeană”, a declarat ministrul unificării sud-coreean, Cho Myoung-gyon, care a punctat asupra necesitățiile creării unor relații diplomatice benefice care să rezolve problema nucleară din această regiune.

orasul_armistitiului_4.jpg

orasul armistitiului corea de nord coreea de sud
Coreea de Sud dorește soluționarea problemei nucleare în Peninsulă Coreea
Foto: AFP

Discuțiile vor trebui purtate la Tongigak, o clădire care aparține Coreei de Nord în Panmunjom, din „orașul armistițiului”, folosită și în trecut penru închierea ostilităților din timpul Războiului din Coreea. Ultimul dialog diplomatic a avut loc în decembrie 2015.

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1