Armata ungară poate interveni la granițe

000_ts-dv2133072.jpg

Armata poate folosi doar arme neletale
Foto: AFP

Parlamentul de la Budapesta a aprobat o lege prin care autorizează Guvernul să detașeze armata la granițe. Soldații pot folosi, în caz de nevoie, arme neletale, precum gloanțe cu cauciuc și gaze lacrimogene.

Parlamentul maghiar a modificat legile pentru ca poliția să poată să aibă dreptul să închidă unele spații publice și drumuri, să intre în locuințe doar pe baza unor aprobări scrise în cazul în care este nevoie de măsuri de prevenire a unor epidemii, potrivit digi.ro.

Împreună cu poliția, armata poate interveni pentru prevenirea destabilizării ordinii publice de la granițe, a descoperii anumitor activități legate de terorism precum și activității de trafic de persoane.De asemenea, militații pot folosi gloanțe de cauciuc și gaze lacrimogene.

Loading...

Citește și

  • România sare în ajutorul refugiaţilor. Zeci de corturi militare, dar şi toalete portabile au fost instalate începând de sâmbătă (19 septembrie) în apropierea graniţei dintre România şi Serbia, în zona localităţii Lunga din Timiş.

  • refugiati ungaria mesaj laszlo torczkai

    Un primar din Ungaria îi încurajează pe refugiaţi să treacă pe ruta de tranzit dintre Croaţia şi Slovenia. Un videoclip creat de autorităţile din Asotthalom, localitate situată la graniţa cu Serbia, încearcă să îi convingă pe imigranţi să nu mai treacă prin Ungaria. Protagonistul acestui filmuleţ este chiar primarul localităţii, Laszlo Torczkai, care îi ameninţă pe refugiaţi cu ani grei de închisoare dacă trec ilegal frontiera.

  • google refugiati donatii

    Google a donat 1 milion de euro pentru organizațiile care îi ajută pe refugiați și a lansat o campanie mondială. Toți utilizatorii pot dona bani, compania urmând să dubleze suma, până când își ating scopul de 10 milioane de euro. Inițiativa s-a bucurat de un real succes. Compania Google egalează toate donațiile, dar suma maximă pe care un utilizator o poate dona este de 5 milioane de euro. S-au strâns deja aproape 9.500.000 de euro.

  • Imagini incredibile cu sutele de refugiaţi strânşi la graniţa dintre Ungaria şi Serbia au fost filmate cu drona. În clip se poate vedea clar gardul ridicat de autorităţile ungare la frontieră, în punctul de trecere Roszke - Horgos.

  • Situaţie explozivă la punctul de trecere a frontierei Roszke - Horgos, între Ungaria şi Serbia. Poliţia maghiară a adus tunuri cu apă, pe care le-a folosit pentru a împrăştia refugiaţii, în timp ce în jur de o mie de oameni protestează în zona neutră dintre cele două ţări şi cer să li se permită să intre în Ungaria.

  • Papa Francisc a făcut o nouă declaraţie controversată: bisericile care nu primesc refugiaţi şi nu îi ajută ar trebui să plătească taxe, ca orice alte instituţii ale statului. Declaraţia Suveranului Pontif vine după ce mai multe Patriarhii Catolice au refuzat găzduirea imigranților. El susține că nu este corect ca bisericile catolice să nu acorde sprijin refugiațiilor, luând în calcul averile impresionante pe care acestea le dețin.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1