Argentina a introdus cărţi de identitate pentru persoanele non-binare

Ultima actualizare:

    Alberto Fernández, președintele Argentineifoto: GettyImages
Alberto Fernández, președintele Argentineifoto: GettyImages

Argentina a dezvăluit un nou sistem naţional de identitate pentru oamenii care se identifică drept non-binari.

Potrivit legislaţiei naţionale, argentinienii au dreptul de a se identifica neutri din punct de vedere al genului. Dar acest lucru nu a fost reflectat în acte, rezidenţii putând doar să aleagă „masculin” sau „feminin”. Acum, oricine aplică pentru un nou document de identitate poate selecta „x” pentru gen.

Argentina este prima ţară sud-americană ce adoptă acest nou sistem, după ce preşedintele Alberto Fernández a semnat un decret, scrie BBC, citată de News.ro. La o ceremonie care a avut loc la Buenos Aires, el a dezvăluit noile carduri şi a emis primele trei astfel de documente. „Există alte identităţi pe lângă bărbat şi femeie şi ele trebuie respectate”, a spus Fernández. „Ideal va fi atunci când noi toţi vom fi ceea ce suntem şi nimănui nu-i va păsa de genul oamenilor”.

Anul trecut, guvernul lui Fernández a legalizat avortul

Între ţările care au adoptat deja acest sistem se numără Canada, India şi Noua Zeelandă. Fernández, care a fost ales preşedinte în 2019, a susţinut permanent reformele sociale progresive. Anul trecut, guvernul lui de centru-stânga a legalizat avortul, iar Fernández şi-a susţinut public fiul, Estanislao, student la design şi cunoscut travestit. La începutul acestui an, Argentina a introdus o taxă pentru cei mai bogaţi locuitori ai săi, pentru a sprijini plata pentru materialele medicale şi salvarea întreprinderilor.

Neutralitatea de gen este mișcarea de a pune capăt discriminării între femei și bărbați în societate, prin mijloace de limbaj neutru de gen. Non-binaritatea este un spectru de identități de gen, care nu sunt exclusiv masculine sau feminine, ci mai degrabă cad în afara acestei binarități. Persoanele non-binare sunt bărbați sau femei, sau persoane fără sex bine definit (intersex), care mental se identifică cu două sau mai multe genuri.

Citește și:

Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, își face planuri de nuntă? Cine este iubita miliardarului

China a inventat cel mai rapid tren din lume! Când va fi pus în funcțiune

image
image
image
image
image
image
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net