Arena Olimpică din Coreea de Sud va fi demolată după Jocurile Paralimpice

000_1177nz.jpg

pyeongchang
Arena Olimpică din Pyeongchang va fi demolată
Foto: AFP

Stadionul Olimpic din Pyeongchang, unde a avut loc recemonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2018, va fi demolată după desfășurarea Jocurilor Paralimpice. Acestea vor începe săptămâna viitoare.

Arena O,impică urmeză a fi demolată deoarece aceasta s-a dovedit cea mai ieftină soluție, în loc să se cheltuie în continuare sume senificative pentru a o întreține. Fiind un oraș de doar 40.000 de locuitori, dezafectarea arenei este mai indicată, chiar dacă s-au cheltuit 109 milioane de dolari pentru construirea ei, scrie Digi24, care citează News.ro.

Desigur, stadionul ar mai putea fi folosit și pentru evenimente sportive ulterioare, dar experiența țărilor care au mai găzduit Jocurile Olimpice arată că presupune costuri de întreținere care nu vor putea fi acoperite.

Brazilia, de exemplu, a cheltuit miliarde de dolari pentru organizarea JO de vară din 2016, iar după finalizarea lor, în doar șase luni, majoritatea locurilor unde au concurat și au fost cazați sportivii au fost abandonae. După găzduirea Olimpiadei de Iarnă de la Soci, Rusia a încercat să păstreze infrastructura olimpică, dar până la urmă, proiectul a fost abandonat, tot din cauza costurilor.

Jocurile Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang s-au încheiat duminică, 25 februarie, printr-o ceremonia grandioasă, urmând să înceapă Jocurile Paralimpice în perioada 9-18 martie.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1