Are umor! Ce a răspuns Regina Elisabeta când a fost întrebată de Brexit

regina elisabeta main.jpg

regina elisabeta
Regina Elisabeta, în prima vizită oficială după Brexit
foto: Getty Images

În timpul primei apariții în public după decizia britanicilor de a părăsi Uniunea Europeană, Regina Elisabeta a II-a a fost într-o dispoziție glumeață. ”În orice caz, sunt încă în viață, ha!”, a declarat regina în timpul vizitei oficiale în Irlanda de Nord.

Luni, 27 iunie, Regina Elisabeta a II-a a luat drumul Irlandei de Nord, însoțită de prințul consort Filip. Prima oprire, Belfast. Suverana, îmbrăcată într-un pardesiu verde-fistic și cu o pălărie asortată, și-a început vizita de două zile cu câteva audiențe politice. Regina i-a primit, pe rând, la castelul Hillsborough pe primul ministrul Arlene Foster și pe vicepremierul Martin McGuinness, un fost șef IRA, armata republicană irlandeză.

regina elisabeta.jpg

regina elisabeta printul filip
Regina Elisabeta și Prințul Filip, în prima vizită oficială după Brexit
foto: Getty Images

 

Este prima ieșire a reginei după referendumul de joi, 23 iunie, când britanicii au votat părăsirea Uniunii Europene.

”Bună ziua! Ce mai faceți?”, a întrebat-o vicepremierul McGuinness, întinzându-i mâna, în fața camerelor de luat vederi. ”În orice caz, sunt încă în viață, ha!”, a răspuns în glumă regina, care a împlinit 90 de ani în aprilie. ”Am fost foarte ocupați. S-au întâmplat multe lucruri în ultima vreme”, a adăugat ea.

Spre deosebire de referendumul din 2014, care viza independența Scoției și la care a votat ”Nu”, Elisabeta a II-a nu a comentat oficial rezultatul consultării din 23 iunie.

Loading...
 
 

Citește și

 • printul william

  Monarhiile au pus întotdeauna mare preț pe imaginea pe care o afișează, cu atât mai mult în timpul unor evenimente importante. Regina Marii Britanii se pare că încă este foarte atentă la etichetă și la obiceiurile Casei regale deoarece Prințul William, nefiind prea atent la ce se întâmpla în timpul ceremoniei, primește o atenționare serioasă din partea Reginei.

 • regina elisabeta

  O petrecere fastuoasă în onoarea celebrării venerabilei vârste de 90 de ani a Majestății Sale, Regina Elisabeta a II-a, a avut loc în Marea Britanie. În ciuda prezenței unor artiși de seamă și a reprezentațiilor lor impecabile, Regina nu a părut deloc impresionată însă.

 • obama regina marii britanii

  Istoria mondială s-a schimbat de când Elisabeta a II-a a fost instaurată regină, în 6 februarie 1952, pe când avea doar 26 de ani. Tânăra a devenit de atunci una dintre cele mai influente personalități din lume, iar alăturarea ei cu președinții americani au scos în evidență această mare putere de netăgăduit.

 • regina elisabeta printul filip scrisoare

  Un manuscris ascunde un secret uimitor despre felul în care Regina Elisabeta (90 de ani) a Marii Britanii l-a întâlnit pe Prințul Philip (94 de ani). Regina s-a îndrăgostit de el pe când avea doar 13 ani, iar el 18.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1