Arde Grecia! 81 de morţi, 187 de răniţi şi un decor apocaliptic în apropiere de Atena

foto_epa_4.jpg

incendii vegetatie grecia, atena, dezastru, arde grecia
Zona de coastă, din apropierea Atenei este pârjolită de flăcări
foto EPA

Arde Grecia! Pompierii au anunţat la primele ore ale dimineţii că 20 de persoane au pierit în incendiile devastatoare de lângă Atena. Două ore mai târziu, un grup de salvatori anunţa că a găsit 26 de trupuri carbonizate, lângă un restaurant. Nefericiţii fuseseră înconjuraţi de flăcări ca într-o capcană mortală şi au pierit în chinuri groaznice, însă bilanțul a crescut dramatic de-a lungul zilei.

UPDATE: Conform ultimelor informaţii, autorităţile au confirmat decesul a 81 de persoane. Salvatorii se aşteaptă însă ca numărul să crească de la o oră la alta. Spitalele solicită ajutor internaţional pentru că se aşteaptă la o criză de sânge.

UPDATE: Oficial, există deja 74 de morți și 187 de răniți în urma incendiilor masive din Grecia.

Giannis Labropoulos, un localnic din oraşul de coastă Kineta, situat între Patras şi Atena, a fost surprins de un perete de flăcări în timp ce mergea cu 100 km/h pe autostradă. „În mai puţin de un minut, fumul a înghiţit şoseaua şi un zid de flăcări până la cer ne-a înconjurat pe toţi”, a povestit grecul pentru Euronews.

foto_epa_3.jpg

arde grecia, incendii de vegetatie, atena dezastru
Localnicii fug disperaţi din faţa dezastrului
foto EPA

A călcat pedala de acceleraţie pentru că temperatura devenise insuportabilă. Labropoulos se afla în maşină cu soţia sa şi nu a oprit vehiculul decât după ce au ajuns în siguranţă. Purtătorul de cuvânt al guvernului, Dimitris Tzanakopoulos a confirmat că bilanţul incendiilor este de peste 60 de morţi.

 arde grecia, dezastru atena, bilant, cer ajutor de la uniunea europeană

Satul Mati a devenit un adevărat crematoriu pentru mulţi şoferi care au fost arşi de vii în propriile maşini. Un bebeluş a pierit intoxicat, o întreagă familie şi-a găsit de asemenea sfârşitul în dezastrul care a şocat bătrânul continent. A fost declarată situaţia de urgenţă şi guvernul elen a cerut ajutor imediat de la Uniunea Europeană.arde grecia, incendii de vegetatie langa atena, bilant morti

În altă ordine de idei, Ministerul Afacerilor Externe a emis azi un avertisment prin care anunţă că în perioada 24-25 iulie, vremea se va înrăutăţi. Serviciul elen de Meteorologie a anunţat ploi, grindină şi furtuni puternice. Până la această oră nici un român aflat în concediu în Grecia nu a cerut asistenţă consulară. De asemenea, autorităţile locale nu au semnalat prezenţa românilor în zonele calamitate.

1/17
Loading...

Citește și