Arabia Saudită interzice muncitorii străini în 12 domenii. Ce alte decizii a luat prinţul moştenitor

Ultima actualizare:

    Arabia Saudită a interzis accesul muncitorilor străini în anumite domeniiFoto: Twitter
Arabia Saudită a interzis accesul muncitorilor străini în anumite domeniiFoto: Twitter

Arabia Saudită a interzis accesul muncitorilor străini în anumite domenii, pentru a le permite propriilor cetățeni să se angajeze, în condițiile creșterii ratei șomajului, informează The Independent.

Ministrul Muncii din Regatul Saudit a decis ca angajatorii din 12 domenii din secotrul privat să recruteze numai cetățeni autohtoni, începând din luna septembrie 2018. Potrivit autorităţilor, astfel se oferă mai multe şanse de angajare cetăţenilor saudiţi care nu îţi găsesc un loc de muncă. Majoritatea joburilor disponibile doar cetățenilor țării vor fi în retail și vânzări, incluziv vânzări de ceasuri, ochelari, echipament medical, mașini și motociclete.

Această decizie radicală vine la scurt timp după ce rata șomajului în Arabia Saudită a depășit 12% în 2017, pe fondul scăderii veniturilor din petrol. Măsura face parte dintr-un plan economic mai amplu al prințului moștenitor Mohammad bin Salman, care include creșteri de prețuri și introducerea de taxe, pentru a suplimenta veniturile la buget, în urma prăbușirii prețului petrolului.

Tot ca o măsură de a suplimenta veniturile bugetare, Arabia Saudită a arestat la sfârșitul anului trecut peste 300 de suspecți de corupție, de la care a recuperat peste 400 de miliarde de riali (107 miliarde de dolari), bani care vor merge la finanțarea deficitului bugetar.

La sfârşitul lunii tercute, prinţul moştenitor a făcut un anunţ foarte important, cel potrivit căruia data ţintă pentru eliminarea deficitului bugetar a fost amânată pentru 2023 în loc de data iniţială de 2020, pentru a reduce presiunile la adresa creşterii economice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net