Apelul ministrului grec al Sănătății către turiști: ”Respectați-ne țara!”

vassilis-kikilias.jpg

ministrul grec al sanatoatii vassilis kikilias
Ministrul grec al Sănătății a lansat un apel către turiștii care vor ajunge vara aceasta în Grecia
foto: Wikimedia commons

Apariția primul caz de coronavirus printre turiștii care au ajuns în Grecia a pus pe jar autoritățile elene. Ministrul grec al Sănătăţii, Vassilis Kikilias, a făcut apel sâmbătă, în timpul unei vizite în insula Creta, ca turiştii străini să respecte protocoalele de sănătate referitoare la noul coronavirus.

”Am angajat 500 de medici şi personal medical să susţină Creta, verificăm aeroporturile, verificăm hotelurile şi toate facilităţile de cazare, Creta este pregătită să primească turiştii”, a afirmat ministrul, potrivit site-ului Keep Talking Greece citat de News.ro.

Acesta a făcut în acelaşi timp apel la turişti să respecte măsurile de protecţie împotriva coronavirusului.

”Aş dori să cer şi să rog turiştii să respecte protocoalele de sănătate, aşa cum am făcut noi, grecii. Pe de altă parte, acesta este motivul pentru care au venit aici, pentru că Grecia este o ţară frumoasă, iar Creta este o insulă minunată, dar şi pentru că Grecia este o ţară sigură”, a subliniat Kikilias.

Citește și:

Coloană de mașini de 12 km la punctul de frontieră Kulata dintre Bulgaria şi Grecia

Avertisment pentru românii care pleacă în Grecia. ”Dacă nu completați formularul, veți fi testați cu toții”

Insula Creta poate trata 155 de cazuri ușoare și moderate de Covid-19

El a adăugat că grecii au respectat măsurile şi au dovedit că ţara a reuşit, a devenit un exemplu de imitat.

”Nu dorim să stricăm acest lucru acum, de aceea îi rog pe turişti să facă acelaşi lucru. Respectaţi-ne ţara, care este foarte frumoasă, şi aderaţi la protocoalele medicale şi la regulile pe care le-am stabilit, astfel încât să avem cel mai mic număr de cazuri posibil”, a spus Kikilias.

Potrivit şefei autorităţii pentru sănătate din Creta, Lena Borboudaki, insula poate acoperi 155 de cazuri uşoare şi moderate în structurile de spitalizare şi, dacă va fi necesar, pot fi puse la dispoziţie 328 de paturi.

În privinţa cazurilor care vor necesita spitalizare la terapie intensivă, în prezent sunt disponibile 9 paturi, iar numărul acestora poate fi mărit în câteva ore la 30, dacă va fi necesar, şi chiar la 60, dacă ar avea loc o creştere puternică a numărului de cazuri.

Turiştii testaţi la intrarea în Grecia trebuie să rămână în auto-izolare până la venirea rezultatelor. Deocamdată, un singur turist din insule a fost testat pozitiv. Este vorba despre o turistă originară din România, care a ajuns în Creta la 2 iulie, cu o cursă cu escală la Atena.

Persoanele cu rezultate pozitive ale testelor vor fi plasate în hoteluri pentru carantină sau vor fi spitalizate dacă va fi necesar.

Începând din 12 iunie, un total de 65 de persoane intrate în Grecia au fost testate pozitive, au anunţat sâmbătă autorităţile din domeniul sănătăţii.

Loading...

Citește și

  • Turiști care ajung la un hotel din Grecia, în vara pandemiei

    Dacă urmează să plecați în vacanță în frumoasa și însorita Grecie trebuie să știți că aveți câteva reguli de respectat. Accesul rutier se face printr-un singur punct de trecere, unde se formează cozi, e necesar să completați în prealabil un formular electronic, iar la sosire puteți fi testat de coronavirus. Regula se aplică și în cazul zborurilor cu avionul.

  • Turiștii sosiți cu avionul în Grecia, testați de Covid-19

    Mult așteptata vacanță în Grecia a început cu emoții pentru sute de români, în primele zile ale lunii iulie. Dacă cei care au ales să meargă cu mașina au stat la cozi interminabile în singurul punct de trecere a frontierei, turiștii care au zburat spre insule cu avionul au fost testați în masă de Covid-19, la aeroport.