A apărut testul care îți spune dacă ești imun la Covid-19. Poate ajuta enorm economia

Ultima actualizare:

    Teste COVID-19, non-stop
Teste COVID-19, non-stop

Cercetătorii de la Oxford au făcut o descoperire importantă: au scos pe piață un test care poate identifica, în doar 20 de minute, dacă o persoană are sau nu anticorpi la Covid-19. Cei care află că sunt imuni la coronavirus, se pot întoarce la muncă, își pot relua viața. Guvernul britanic a comandat deja 50 de milioane de teste ce vor fi gata începând cu luna iunie și spune că este vital pentru salvarea economiei.

Un test costă 10 lire și se face printr-o mică înțepătură care preia o picătură de sânge, scrie Daily Mail, citat de Mediafax. Funcționează pe principiul testului de sarcină: dacă după 20 de minute apar două linii, înseamnă că există anticorpi pentru Covid-19. O singură linie arată că persoana este fie vulnerabilă, fie testul a eșuat.

Testul a fost dezvoltat de cercetători de la Oxford, în colaborare cu o firmă susținută de guvernul britanic. Se dorește producerea a 1 milion de teste pe săptămână, până în vară, iar de anul viitor să se ajungă la o capacitate de producție de 50 de milioane de teste. Planul este ca oamenii să facă poze la rezultatul testului și să le trimită la o unitate centrală, unde vor fi introduse într-o bază de date. Cei care sunt imuni la virus se vor putea întoarce la muncă și, astfel, economia țării ar avea o șansă.

În Marea Britanie, premierul Boris Johnson, refăcut după o gravă infectare cu noul coronavirus, îşi reia activitatea luni, anunță Reuters. El a fost testat pozitiv cu noul coronavirus la 26 martie, precizează News.ro, a fost spitalizat zece zile mai târziu la Spitalul St. Thomas din Londra, după care a fost transferat a doua zi, 6 aprilie, la secţia de terapie intensivă, de unde a ieşit după trei zile.

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net