Annely Cole: «Fiul meu îmi spune că sunt cea mai bună bucătăreasă!»

Ultima actualizare:

    Mario, fiul cântăreţei,  este fericit că mama lui  îi găteşte tot ce-i pofteşte  inima, iar preparatele  arată ca-n reviste
Mario, fiul cântăreţei, este fericit că mama lui îi găteşte tot ce-i pofteşte inima, iar preparatele arată ca-n reviste

Vă mai aduceţi aminte de Annely Cole, roşcata din fosta trupă Sweet Kiss, care făcea furori cu piesa „Alin Alin” prin anii `90? A locuit o bună bucată de vreme în Italia, unde şi-a cunoscut jumătatea alături de care are un copil, pe Mario (7 ani). Băieţelul a fost motivul pentru care cântăreaţa a luat lecţii de gătit de la un bucătar italian.

De mică a avut o afinitate pentru Italia. La 9 ani, făcea prima ei pizza, la restaurantul mătuşii de la Neptun şi îi mai dădea o mână de ajutor când avea mulţi clienţi. Atunci, acolo, Annely Cole a avut primul contact cu bucătăria. A început să gătească mai des la 18 ani, când s-a mutat în Bucureşti alături de trupa Sweet Kiss.

„Eram bucătarul trupei. Îmi amintesc prima supă pe care am făcut-o cu mama la telefon. La final, a ieşit sărată ca apa mării. După, însă, lucrurile ieşeau din ce în ce mai bine”, spune cântăreaţa. Pasiunea pentru gătit a venit, totuşi, mai târziu, pe când era în Italia. „Fiul meu avea doi ani când am participat la o nuntă dintr-un restaurant de 4 stele de acolo. Mario nu s-a ridicat toată seara de la masă, fascinat fiind de farfuriile care vedeau una după alta. Erau porţii mici şi cu un aspect impecabil. Când am ajuns acasă, mi-a spus: «Mami, eu nu mai mănânc decât dacă mâncarea arată ca cea de acolo». Aşa am început să învăţ, să experimentez”, povesteşte Annely.Mai întâi a luat nişte cursuri de la un prieten bucătar, care a învăţat-o bazele gătitului. Apoi a început să-i placă rezultatul muncii ei, iar acum găteşte în fiecare zi. De cele mai multe ori inventează, în funcţie de ingredientele pe care le are în casă şi de inspiraţia de moment.  „Gătesc aproape orice şi am grijă ca alimentaţia familiei mele să fie cât mai sănătoasă. Băieţelul meu este născut în Italia şi e obişnuit cu pastele, risotto, peşte, fructe de mare, carne de vită, multe legume şi fructe, alune şi seminţe crude. Asta nu înseamnă că nu îi fac ciorbiţe, sarmale, piftii... pe care le adoră. Mereu am grijă să-i ornez cât mai frumos mâncarea în farfurie, de multe ori în forme haioase, de animăluţe. Acum este foarte mulţumit şi îmi spune că sunt cea mai bună bucătăreasă din lume”, adaugă, zâmbind, Annely Cole.

Salată de quinoa cu legume şi ou poşat

Ingrediente: 1 ou, 50 de grame de quinoa, 2 ridichi, 4 roşii mici, un sfert de ceapă roşie, germeni de ceapă verde şi glassa de acetato balsamico (o cremă de oţet balsamic).Mod de preparare: se fierbe quinoa, se strecoară şi se amestecă într-un castron cu legumele crude, tocate mărunt, cu sare, piper şi ulei de măsline. Salata obţinută se ornează frumos pe farfurie cu ajutorul unei forme de bucătărie. Într-o crăticioară se pune apoi puţină apă la fiert, când clocoteşte se aruncă un praf de sare şi puţin oţet. Acolo se sparge un ou care se lasă circa 2 minute,după care se scoate şi se aşază pe salată. Se decorează cu germeni de ceapă verde şi cu crema de oţet balsamic.

simeon stalpnicul png

Postează filmuleţe pe Internet din timpul gătitului

A învăţat să gătească datorită copilului şi nici nu visa că o să ajungă extrem de interesată de acest domeniu. Spune că, după muzică, gătitul este a doua pasiune. „Mă relaxez în bucătărie, iar faptul că cei din jur apreciază ce fac eu îmi dă satisfacţie”. Mulţi prieteni care au mâncat la ea obişnuiau să o sune să îi ceară reţeta. La un moment dat, un prieten i-a dat o idee genială. „Mi-a spus să mă filmez când mai gătesc ceva şi să public pe Internet, ca să se uite acolo şi să nu mă mai deranjeze. Mi s-a părut o idee super să împărtăşesc pasiunea şi secretele bucătăriei mele cu cei din jur. Apoi, vreau să demonstrez că o cântăreaţă poate fi şi o bună gospodină. Voi posta multe reţete pentru copii, ca să le dau idei mămicilor”, promite cântăreaţa. Iată mai jos un astfel de filmuleț.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net