Angela Merkel s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu AstraZeneca. Mesajul cancelarului german

Ultima actualizare:

    Angela Merkel a primit prima doza de vaccin AstraZeneca vineri,16 aprilie Sursă foto: Gettyimages
Angela Merkel a primit prima doza de vaccin AstraZeneca vineri,16 aprilie Sursă foto: Gettyimages

Cancelarul german Angela Merkel, în vârstă de 66 de ani, a fost vaccinat vineri cu prima doză de vaccin împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford, anunţă un purtător de cuvânt al Guvernului german.

Cancelarul german Angela Merkel a primit vineri o primă doză de vaccin împotriva COVID-19. Întrucât Angela Merkel are peste 60 de ani, ea se încadrează în grupa de vârstă pentru care vaccinul de la AstraZeneca este folosit în continuare în Germania. Persoanelor de sub 60 de ani le-a fost interzis acest vaccin, dacă nu există o indicaţie specifică din partea unui medic.

”Sunt mulţumită că am fost vaccinată azi (vineri) cu prima doză de AstraZeneca”, a declarat Merkel, citată într-un mesaj postat pe Twitter de Steffen Seibert.

La fel ca în multe alte ţări, utilizarea vaccinului de la AstraZeneca a fost mult dezbătută în Germania din cauza unei posibile legături cu formarea unor cheaguri de sânge, deși astfel de cazuri au fost rare.

Germania a înregistrat un record de persoane vaccinate în 24 de ore 

Criticată pentru ritmul campaniei de vaccinare, Germania a raportat joi un nou record naţional de vaccinări într-o singură zi împotriva noului coronavirus, după ce 739.000 de locuitori au fost vaccinați în ultimele 24 de ore cu unul dintre cele trei vaccinuri anti-COVID-19 administrate în prezent în această ţară, informează Agerpres. 

Parteneri

image
image
image
image
image
image
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net