Angela Merkel s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu AstraZeneca. Mesajul cancelarului german

angela-merkel.jpg

angela merkel
Angela Merkel a primit prima doza de vaccin AstraZeneca vineri,16 aprilie
Sursă foto: Gettyimages

Cancelarul german Angela Merkel, în vârstă de 66 de ani, a fost vaccinat vineri cu prima doză de vaccin împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford, anunţă un purtător de cuvânt al Guvernului german.

Cancelarul german Angela Merkel a primit vineri o primă doză de vaccin împotriva COVID-19. Întrucât Angela Merkel are peste 60 de ani, ea se încadrează în grupa de vârstă pentru care vaccinul de la AstraZeneca este folosit în continuare în Germania. Persoanelor de sub 60 de ani le-a fost interzis acest vaccin, dacă nu există o indicaţie specifică din partea unui medic.

”Sunt mulţumită că am fost vaccinată azi (vineri) cu prima doză de AstraZeneca”, a declarat Merkel, citată într-un mesaj postat pe Twitter de Steffen Seibert.

La fel ca în multe alte ţări, utilizarea vaccinului de la AstraZeneca a fost mult dezbătută în Germania din cauza unei posibile legături cu formarea unor cheaguri de sânge, deși astfel de cazuri au fost rare.

Germania a înregistrat un record de persoane vaccinate în 24 de ore 

Criticată pentru ritmul campaniei de vaccinare, Germania a raportat joi un nou record naţional de vaccinări într-o singură zi împotriva noului coronavirus, după ce 739.000 de locuitori au fost vaccinați în ultimele 24 de ore cu unul dintre cele trei vaccinuri anti-COVID-19 administrate în prezent în această ţară, informează Agerpres. 

Loading...
 
 

Citește și