Angela Merkel explică de ce nu a fost văzută cu mască

angela-merkel-emmanuel-macron.jpg

Angela Merkel s-a întâlnit cu Emmanuel Macron luni, 29 iunie, la Castelul Mesenberg, Berlin
foto: EPA-EFE

Cancelarul german Angela Merkel a făcut numeroase apeluri ferme ca locuitorii Germaniei să poarte măşti pentru a se proteja de coronavirus, însă ea nu a fost văzută niciodată în public purtând mască, ceea ce a atras atenţia presei, comentează DPA, citată de Agerpres.

Întrebată de jurnaliştii prezenți la întâlnirea sa cu preşedintele francez Emmanuel Macron de ce nu a fost văzută niciodată purtând o mască, Merkel avea pregătit un răspuns simplu şi pragmatic, în stilul ei cunoscut.

"Dacă respect regulile de distanţare, nu am nevoie de mască. Iar dacă nu urmez regulile de distanţare şi, de exemplu, merg la magazinul alimentar, atunci evident că acolo nu ne intersectăm", a răspuns Angela Merkel. "Altfel, m-aţi fi văzut cu mască. Dar nu vă voi spune când şi unde merg la cumpărături", a spus ea zâmbind.

Angela Merkel s-a întâlnit cu Emmanuel Macron luni, 29 iunie, la Castelul Mesenberg, Berlin.

Citește și:

Cum sterilizezi corect, în casă, măștile de protecție

Măștile de protecție. 8 lucruri pe care trebuie să le știe toată lumea

Cochete și cu mască de protecție! Regina Belgiei și președinta Slovaciei, campioane la asortat

 

Loading...

Citește și

  • Aproape 19 milioane de contaminări cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în întreaga lume de la descoperirea noului coronavirus la finalul anului trecut, în regiunea chineză Hubei. Situația este una tragică în Statele Unite ale Americii, care se apropie de 5 milioane de cazuri, dar și în Amrica Latină, care a depăşit Europa şi a devenit cea mai îndoliată regiune a lumii de pandemia Covid-19.

  • femeie

    România a depășit pragul de 56.000 de cazuri, iar sâmbătă, 8 august, a fost comunicat un număr de 1.378 de cazuri noi. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 43 de decese, cel mai mare număr de la începutul pandemiei.