Angela Merkel, în doliu! Mama cancelarului a murit

herlind-kasner.jpg

Herlind Kasner, mama Angelei Merkel
Herlind Kasner avea 90 de ani
Foto: Getty
Citeste tot despre: 

Mama cancelarului Angela Merkel, Herlind Kasner, a murit. Informația a fost confirmată miercuri (10 aprilie) de un purtător de cuvânt al guvernului de la Berlin.

„Herlind Kasner, mama cancelarului, a murit”, a declarat acesta, fără să ofere detalii privind cauza sau data decesului. Mama Angelei Merkel a fost  profesoară de latină şi de engleză, cunoscută pentru discreţia ei în anturajul cancelarului, conform Digi24. Presa germană speculează că Herlind Kasner ar fi murit la începutul lunii aprilie, la vârsta de 90 de ani. 

Herlind Kasner- biografie

Herlind Kasner a adus-o pe lume pe fiica ei în 1954, la Hamburg, înainte de a se muta în Germania de Est împreună cu soțul său, Horst, de profesie pastor. Tatăl Angelei Merkel s-a stins din viață în 2011. Horst Kasner s-a născut în 1926 la Berlin, dintr-un tată rădăcini şi numele polonez, Ludwig Kazmierczak. El şi-a germanizat numele de familie - în Kasner - la câţiva ani după naşterea fiului său Horst. Cancelarul a adoptat numele de Merkel în urma căsătoriei, în 1977, cu primul său soţ, Ulrich Merkel, de care apoi a divorţat fără a-şi schimba numele.

 

Loading...

Citește și