Andreea pleacă pe Marte, în călătoria fără întoarcere?

Ultima actualizare:

    Românca a fost selectată pe lista scurtă a candidaţilor pentru misiunea spaţială “Mars One“Foto NASA
Românca a fost selectată pe lista scurtă a candidaţilor pentru misiunea spaţială “Mars One“Foto NASA

O româncă este pe lista scurtă a persoanelor selectate pentru viitoarea misiune pe Marte. Din peste 200.000 de candidaţi la călătoria fără întoarcere, au mai rămas 100.

Ştie că ar putea pleca într-o călătorie fără întoarcere, dar îşi doreşte această aventură mai mult ca orice. Românca Andreea Lavinia Rădulescu, analist IT, stabilită în Toronto, Canada, a fost selectată pe lista scurtă a candidaţilor pentru misiunea spaţială “Mars One“ (Primul pe Marte), ce vizează trimiterea în anul 2024 a unui echipaj de astronauţi pentru a coloniza Planeta Roşie, potrivit independent.co.uk. Potrivit proiectului, pe Planeta Roşie vor fi trimişi patru pământeni, care însă nu se vor mai întoarce niciodată acasă.

Andreea Lavinia Rădulescu ar putea ajunge pe planeta Marte în 2024
Andreea Lavinia Rădulescu ar putea ajunge pe planeta Marte în 2024

„Cred că sunt un candidat potrivit pentru această misiune, pentru că sunt independentă, iubesc provocările şi sunt suficient de încăpăţânată pentru a nu renunţa niciodată în faţa problemelor, sunt curioasă din fire şi sunt demnă de încredere“, a declarat Andreea, în prezentarea pe care a trimis-o organizatorilor.Cei calificaţi pentru misiunea spaţială vor mai trece prin alte runde de selecţie şi se vor antrena într-o replică a viitoarei reşedinţe marţiene, în care le vor fi testate aptitudinile şi capacitatea de a lucra în echipă. În final, doar 40 de candidaţi vor fi aleşi pentru a urma un curs de antrenament specific, care va dura 8 ani şi care se va transmite live la tv. Telespectatorii reality show-ului vor vota şi vor decide componenţa finală a echipajului, care va fi alcătuit din patru persoane. Călătoria spre Marte, planetă care se află la o distanţă de circa 64,3 milioane km de Terra, durează aproximativ 200 de zile.

Click! spune

  • Cei 100 de candidaţi au fost selecţionaţi dintr-un număr total de 202.586 de persoane, din 140 de ţări. După două runde de selecţie, au fost selectaţi 660 de candidaţi, apoi au rămas 100.
  • Mars One este un proiect lansat de olandezul Bas Lansdorp, preşedinte al companiei care are ca scop trimiterea, în 2024, a unui echipaj de patru voluntari pentru colonizarea planetei Marte, fără posibilitatea de a reveni pe Terra.
image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net